Acasă Spectacole Libertate prin Lentila Stop-Acțiune: Un Film Tulburător în regia lui Tudor Giurgiu

Libertate prin Lentila Stop-Acțiune: Un Film Tulburător în regia lui Tudor Giurgiu

de Claudia Ștefan CEO ClauAcademyClaudia Ștefan
0 Comentariu
Craiova - Gala filmului Libertate - regia Tudor Giurgiu
Craiova - Gala filmului Libertate - regia Tudor Giurgiu

Î

ntr-o seară care va rămâne pentru mine memorabilă, am fost alături de bloggerii olteni la proiecția de gală a filmului Libertate de Tudor Giurgiu, care a avut loc la Inspire Cinema VIP Electroputere Mall Craiova. Invitații speciali, regizorul Tudor Giurgiu, actorii Toma Cuzin și talentatul craiovean Alex Calangiu, ne-au dezvăluit culisele realizării acestui proiect excepțional și au împărtășit cu emoție povestea din spatele filmului.

Regizorul Tudor Giurgiu, omul detaliilor care creează povestea

În viață învățăm să trăim cu trecutul tulburător, dar ne temem să-l privim. Regizorul Tudor Giurgiu, omul detaliilor care creează povestea, așa cum îl descrie îndrăgitul actor Toma Cuzin, face pentru noi o incursiune în măruntaiele Revoluției din ’89 și pune lumina reflectoarelor pe o poveste document din Sibiu. Libertate este lentila Stop-Acțiune prin care privim începutul libertății noastre pentru a înțelege că există mai multe adevăruri și că dreptatea este a fiecăruia în parte. Libertate este o poveste document care ne trezește din cultura secretului și minciunii în care ne-am complăcut.

Filmul este o radiografie, dar și o ficțiune ce se concentrează pe poveștile personale ale oamenilor implicați în evenimentele din ’89, aducând la suprafață laturi umane și emoționale ale acestor momente istorice. Libertate este o poveste profund umană, care nu ne spune cât de minunați suntem, ci cât de vulnerabili suntem ca indivizi în fața marilor întâmplări ale istoriei.

Regizorul Tudor Giurgiu ne-a mărturisit că inițial povestea filmului s-a construit în jurul personajului milițianului Viorel Stanese, jucat de Alex Calangiu, dar documentarea a adus la viață personaje care au trăit momente dramatice și tulburătoare, povestea având propria ei dinamică.

Regizorul Tudor Giurgiu și actorii Alex Calangiu și Toma Cuzin
Regizorul Tudor Giurgiu și actorii Alex Calangiu și Toma Cuzin

Libertate nu-și propune să răspundă la întrebările: Cine-i vinovat? Cine a tras în noi după 22?, ci ne provoacă să privim trecutul pentru a reflecta la valorile noastre și la modul în care le apărăm în societatea actuală. Este un film complex, profund și emoționant care abordează evenimentele din ’89 dintr-o perspectivă unică și autentică. 

 

Un filmul extrem de captivant jucat de actori talentați și îndrăgiți, precum: Alex Calangiu, Toma Cuzin, Cătălin Herlo, Mirela Oprișor, Alexandru Papadopol, Marius Manole, Iulian Postelnicu, Ionuț Caraș. Actorii din Libertate, inclusiv debutantul Alex Calangiu în cinematografie, oferă interpretări impresionante care aduc la viață personajele și emoțiile complexe ale acestora dintr-un unghi documentar neexplorat până acum și necunoscut publicului larg, pe care nu-l voi dezvălui.

 

Cu interpretări remarcabile și o atenție deosebită la detalii, “Libertate“, regizat de Tudor Giurgiu, cu siguranță se înscrie pe lista scurtă a filmelor artistice bune despre Revoluția din ’89, alături de “Hârtia va fi albastră“, regizat de Radu Muntean, și “A fost sau n-a fost?“, regizat de Corneliu Porumboiu. 

 

Filmul Libertate va avea premiera în cinematografe începând din 06 octombrie. Este un film pe care trebuie să-l vezi pentru că este despre fiecare dintre noi. Contextul, povestea și dinamica te vor surprinde, lăsându-te să reflectezi la ceea ce spunea actorul Toma Cuzin la proiecția de gală a filmului: “Nu ne face ceea ce facem și suntem ceea ce facem”. O gală de film minunată, cu povestiri impresionante și aplauze sincere.

You may also like

Lasă un Comentariu

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența. Vom presupune că ești de acord cu acest lucru, dar poți renunța dacă dorești. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00