Acasă DigitalizareCafeaua de Digitalizare OCR Image-to-Text Conversion: Revoluția recunoașterii optice a caracterelor

OCR Image-to-Text Conversion: Revoluția recunoașterii optice a caracterelor

de Claudia Ștefan CEO ClauAcademyClaudia Ștefan
0 Comentariu

În zilele noastre, să fii la curent cu tehnologia este esențial pentru a obține succesul. Din acest motiv, tehnologia de Recunoaștere Optică a Caracterelor OCR devine din ce în ce mai importantă pentru a ne gestiona documentele.

Bun venit la Cafeneaua de digitalizare! Sunt Claudia Ștefan, profesor de Informatică, și la cafeaua de astăzi obținem împreună succesul cu tehnologie de recunoaștere a caracterelor, care convertește imagini sau documente scanate în documente inteligente, editabile și căutabile.

Pe măsură ce tehnologia devine mai avansată și viteza de scanare a documentelor se îmbunătățește în mod constant, Recunoaștere Optică a Caracterelor OCR ne poate ajuta să gestionăm mai bine documentele, transformând documentele de hârtie în informații digitale, pentru a avea mai multă flexibilitate și control asupra documentelor noastre și pentru a economisi timp, efort și mai ales mulți nervi.

Extragerea textului dintr-un fișier imagine poate fi o sarcină dificilă. Din fericire, tehnologia de recunoașterea optică a caracterelor OCR face acest lucru mult mai simplu.

Există mai multe instrumente disponibile pentru a extrage text dintr-o imagine și sunt șanse să fi folosit deja unele dintre aceste aplicații. La cafeaua de digitalizare de astăzi vom explora 3 dintre ele.

Extragerea textului dintr-un fișier imagine poate fi o sarcină dificilă. Din fericire, tehnologia de recunoașterea optică a caracterelor OCR face acest lucru mult mai simplu. Cu această tehnologie, putem copia text dintr-o imagine, indiferent dacă este vorba despre un format PNG, JPEG, GIF sau chiar PDF.

Există mai multe instrumente disponibile pentru a extrage text dintr-o imagine și sunt șanse să fi folosit deja unele dintre aceste aplicații. La cafeaua de digitalizare de astăzi vom explora 3 dintre ele.

Google Docs oferă o funcție OCR integrată care îți permite să extragi textul dintr-o imagine.

Începem cu Google Docs care oferă o funcție de Recunoaștere Optică a Caracterelor OCR integrată ce ne permite să extragem textul dintr-o imagine și nu trebuie să instalezi niciun software, ai nevoie doar de un cont Google.

Accesează Google.com, conectează-te la contul google, iar în colțul din dreapta sus, faci clic pe meniul de aplicații și selectezi Drive. Pe Google Drive, poți acum să încarci fișierul imagine sau PDF din care vrei să extragi textul. Poți extrage text din PNG-uri, JPEG, GIF-uri sau PDF-uri.

După ce ai terminat de încărcat fișierul, faci clic dreapta pe el și selectezi Deschideți cu Documente Google (Google Docs). Când se deschide în Google Docs ar trebui să vezi fișierul imagine original cu textul extras dedesubt. E super fain și simplu, așa e!

Acum poți copia acel text și îl poți folosi oriunde. De asemenea, poți merge la meniul fișier pentru a descărca un document Word sau un PDF. Dacă ai mai multe pagini pe care dorești să le convertești în text, cel mai eficient mod pentru a face acest lucru este să le grupezi pe toate ca un singur PDF și apoi să treceți prin aceleași etape ca mai înainte.

Microsoft OneNote un instrument instalat deja pe calculator care folosește OCR pentru a extrage text dintr-o imagine.

Literatura din acest secol digital, și-a găsit o nouă formă de expresie în imagini digitale. Acestea sunt acum folosite pentru a face o declarație sau a transmite o anumită emoție, prin intermediul cărora oamenii pot să își exprime sentimentele și ideile. Cu toate acestea, uneori unii dintre noi pot dori să extragem textul din aceste imagini digitale, astfel încât să putem utiliza acest text într-o formă mai accesibilă.

Pentru acest lucru vom folosi o aplicație pe care probabil o ai instalată deja pe calculator, OneNote de la Microsoft.

Microsoft OneNote este un instrument puternic care îți permite să extragi text dintr-o imagine. Poți încărca imaginea, selectezi limba, apoi, OneNote va recunoaște și va extrage textul din imagine. De asemenea, poți edita și exporta textul extras.

  1. Deschide OneNote și apoi inserează imaginea sau trage imaginea prin glisare într-una dintre pagini.

  2. Apoi faci clic dreapta pe imagine, și în meniul contextual mergi la opțiunea Texul din imagine poate fi căutat unde te asiguri că opțiunea nu este dezactivată, selectezi aici limba în care este textul.

  3. Faci încă o dată clic dreapta pe imagine și selectezi din meniu opțiunea Copiere text din imagine. Acest lucru adaugă textul în clipboard (memoria temporară a calculatorului)

  4. Acum poți lipi textul oriunde altundeva și îl poți prelucra după cum dorești.

În cele din urmă, puteți utiliza și Microsoft Word, dar acest lucru funcționează numai cu fișiere PDF. Pur și simplu luați un fișier PDF și trageți-l și plasați-l pe pagina de pornire Word, apoi faceți clic pe OK, iar acest lucru va converti PDF-ul în text, iar acum îl puteți edita. Acum, dacă aveți un PNG, un JPEG, sau un GIF, ai putea să-l folosești în continuare, dar este un pic mai giratoriu. Pur și simplu inserați imaginea într-un document Word, apoi mergeți la salvarea fișierului și o puteți salva ca PDF, și apoi parcurgeți pașii de glisare și plasare a PDF-ului în Word.

ShareX – Cel mai puternic instrument de captură de ecran care foloseste Recunoaștere Optică a Caracterelor OCR

Dacă ești un fan al Războiului Stelelor, ca mine, atunci știi cât de dificil poate fi să găsești informații despre film și personaje într-o imagine. În continuare, vom folosi instrumentul gratuit numit ShareX pentru a copia textul din imaginea mea preferată din Războiul Stelelor, pentru a obține informații despre personaje și evenimente.

Dacă nu ați auzit niciodată de ShareX până acum, acesta este de departe unul dintre cele mai puternice instrumente de captură de ecran.

ShareX este o aplicație de captură de ecran gratuită care îți permite să extragi text dintr-o imagine cu ajutorul funcției de Recunoaștere Optică a Caracterelor OCR. Poți încărca imaginea, selectezi limba și extrageți textul cu ușurință.

Descarcă aplicația din Microsoft Store sau dă face clic pe link-ul din descrierea videoclipului. După ce ai terminat de instalat ShareX, în partea stângă, faci clic pe Instrumente și vei vedea o opțiune de recunoașterea optică a caracterelor OCR.

  1. Va trebui să deschizi imaginea din care vrei să obții textul.

  2. Apoi în ShareX, în partea stângă, faci clic pe Instrumente și selectezi opțiune de recunoașterea optică a caracterelor OCR.

  3. După care evidențiezi textul din imaginea deschisă

  4. ShareX va indentifica textul și acesta arată acum ca textul din fereastra de previzualizate.

  5. Clic pe Copy All și poți lipi textul într-un document pentru al putea prelucra

Unul dintre lucrurile care îmi plac foarte mult la utilizarea ShareX este că ai opțiunea de a avea textul doar pe o singură linie, astfel încât să elimini aceste pauze ciudate dintre paragrafe.

Folosește Recunoaștere Optică a Caracterelor OCR pentru a economisim timp, bani și a-ți îmbunătății productivitatea.

Tehnologia de Recunoaștere Optică a Caracterelor OCR a revoluționat prelucrarea documentelor digitale și a făcut ca acest proces să fie mai rapid și mai eficient.

Folosește Recunoaștere Optică a Caracterelor OCR pentru a economisim timp și bani și a obține succesul.

Abonează-te la canalul de youtube ClauAcademy și ne vedem la următoarea cafea de digitalizare.

You may also like

Lasă un Comentariu

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența. Vom presupune că ești de acord cu acest lucru, dar poți renunța dacă dorești. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00