Acasă DigitalizareCafeaua de Digitalizare Descoperă lumea colorată a fotografiilor alb-negru și repară fotografiile cu AI

Descoperă lumea colorată a fotografiilor alb-negru și repară fotografiile cu AI

de Claudia Ștefan CEO ClauAcademyClaudia Ștefan
0 Comentariu

Fotografiile alb-negru au o frumusețe aparte dar uneori visăm să le vedem în culori, mai ales fotografiile de familie. Datorită inteligenței artificiale AI, acum visul nostru s-a împlinit, putem repara și colora fotografii vechi alb-negru într-un mod realist și foarte ușor.

Bun venit la Cafeneaua de digitalizare! Sunt Claudia Ștefan, profesor de Informatică, și la cafeaua de astăzi vom avea o experiență terapeutică: reparăm și colorăm fotografiile vechi alb-negru de familie sau fotografii are au făcut Istorie, folosind Inteligența Artificială (AI).

Există ceva special în fotografiile alb-negru. Ele au o frumusețe simplă și o atmosferă nostalgică care ne amintește de o perioadă istorică sau ne duce înapoi în timp la amintirile și rădăcinile noastre de familie. Ce ar fi dacă am putea aduce aceste fotografii la viață prin reparare și adăugare de culoare, reînviind amintirile și poveștile din spatele acestora? 

Poate fi o modalitate de a exprima emoțiile și sentimentele, ajutând la procesarea și înțelegerea lor, creând astfel conexiuni între generații.

Aplicația care ne oferă această experiență inedită a culorii se numește Palette.fm și ne ajută să colorăm fotografiile alb-negru într-un mod realist și gratuit. Pentru repararea unei fotografii vom folosi cleanup.pictures. Să aflăm câte ceva despre ele.

Ce este Palette.fm

Palette.fm folosește tehnologia de inteligență artificială pentru a colora fotografiile alb-negru într-un mod unic și captivant. Acest software poate analiza automat fotografiile și poate genera o paletă de culori potrivită pentru a accentua detaliile și a crea un efect vizual atractiv. De asemenea, utilizatorii pot ajusta și personaliza culorile în funcție de preferințele lor, oferind o experiență personalizată și flexibilă.

Palette este creat de un cercetător independent de inteligență artificială din Suedia Emil Wallner și a fost apreciat de multe publicații faimoase, precum Wall Street Journal , Washington Post și Wired, pentru munca lui de colorare.

Softul Palette este folosită de milioane de oameni din întreaga lume și are o gamă largă de utilizatori, de la persoane care doresc să-și aducă la viață vechile amintiri de familie până la profesioniști care lucrează la Netflix Originals. Este un instrument simplu care oferă rezultate de înaltă calitate.

Cu Palette vedem cum fotografiile vechi prind viață cu culori vibrante redescoperind o lume trecută într-un nou mod vibrant și creativ.

Ce este Cleanup.pictures

Cleanup.Pictures este o aplicație online pe care am mai prezentat-o la cafeaua de digitalizare, ne ajută să eliminăm obiecte și persoane din fotografii. Am avut inspirația să o testez dacă poate repara fotografiile deteriorate și a făcut asta cu succes.

Cleanup.Pictures oferă o modalitate simplă de a elimina liniile de cadre, umbre, obiecte și persoane nedorite din fotografiile tale. Folosind tehnologia AI avansată, acesta îndepărtează aceste elemente nedorite din fotografia ta și reface fundalul din spatele acestora. Acest serviciu este ușor de folosit, eficient și rapid, îmbunătățind astfel aspectul și calitatea fotografiilor tale.

Descoperă un univers nou al fotografiei alb-negru prin intermediul tehnologiei inteligente

Fotografia “The Kiss of Victory” a lui Alfred Eisenstaedt este o imagine plină de emoție și speranță, o fotografie care a marcat un moment istoric și a făcut ea însăși istorie. Colorarea acestei fotografii ar putea fi un mod de a ne conecta cu istoria și de a ne aminti importanța sacrificiului luptei pentru pace. Pe de aptă parte, colorarea unei fotografii care face parte din colecția fotografiilor de familie ne ajută să readuce la viață un moment din trecut care a fost uitat.

The Kiss of Victory-Alfred Eisenstaedt- palette.fm - colorează fotografiile alb-negru

The Kiss of Victory-Alfred Eisenstaedt- palette.fm – colorează fotografiile alb-negru

Ești gata să descoperi un univers nou al fotografiei alb-negru prin intermediul tehnologiei inteligente? Hai să începem călătorie noastră și să descoperim cum Palette.fm ne poate ajuta să aducem trecutul într-o lume vibrantă clorată.

Intră pe Palette.fm și încarcă fotografia digitală prin glisare sau clic pe upload image. Așteaptă câteva secunde până imaginea este încărcată și va începe în mod automat aplicarea unei palete de culori de bază. Palette.fm utilizează tehnici de deep learning pentru a analiza fotografia și a aplica culori realiste pentru a o transforma în imaginea color pe care o vedem aici. Culorile sunt vii și bine echilibrate, iar detaliile sunt clare. 

După ce s-a aplicat paleta de bază, avem posibilitatea de a experimenta diferite palete și filtre pentru a obține cea mai potrivită imagine.

Este uimitor cum o fotografie veche poate fi transformată prin doar câteva clicuri într-o amintire vie și colorată.

Încărcăm și o fotografie care este și a făcut istorie: “The Kiss of Victory” a lui Alfred Eisenstaedt. Așteptăm să se încarce și să se aplice paleta de bază.

Sunt profund emoționată (tu nu ești?) văzând în culori acest moment de bucurie și triumf care marchează sfârșitul războiului și ne amintește că, chiar și în cele mai întunecate momente ale istoriei, există încă speranță și iubire. 

Iar acesta a fost doar începutul călătoriei noastre în lumea colorată a fotografiilor alb-negru cu Palette.fm

Repararea fotografiilor deteriorate și colorarea trecutului cu Cleanup.Pictures și Palette.fm

De mult mi-am dorit să repar fotografiile de familie și să le văd în variante color. Sunt convinsă că și tu ai fotografii alb-negru ale părinților sau bunicilor pe care dorești să le repari și să vezi cum ar arăta color, dându-le un nou sens și aducându-le la viață într-un mod complet nou. E timpul să deschidem cutia amintirilor.

Accesezi Cleanup.Pictures în browser și încarc aici fotografia. Deteriorarea este pronunțată și se află chiar pe chipul din fotografie, deci va trebui să lucrez în detaliu pentru a nu schimba expresia feței.

 

    1. Utilizez instrumentul de zoom pentru mă asigura că voi edita cu precizie, fără a afecta detaliile importante ale fotografiei

    1. Reglez dimensiunea pensulei

    1. Utilizez instrumentul de pensulă pentru a selecta zonele din fotografie pe care vreau să le repar.

    1. După ce am selectat toate zonele dorite, aplicația va reface automat fundalul fotografiei.

    1. Descarc fotografia editată

Cînd lucrezi, Asigură-te că utilizezi instrumentul de zoom și pensulă cu atenție pentru a evita afectarea detaliilor importante ale fotografiei în timpul procesării.

Cleanup.Pictures a făcut o treabă minunată, sunt impresionată de cât de repede și în detaliu a lucrat. Cine ar fi crezut că pot avea o fotografie ca nouă doar în câteva minute!

Acum încarc fotografia pe Palette.fm, aplic diverse palete de culori și o descărcăm pe cea care este cea mai potrivită. Sunt super încântată și emoționată. Mă bucur tare mult că am reușit să recuperez această fotografie a mamei. Sunt foarte fericită!

Cum comunicăm cu inteligența artificială pentru a particulariza filtrul de colorare a unei fotografii în Palette.fm

Inteligența artificială are o putere incredibilă de a reda culoare trecutului folosind descrieri explicite care să țină cont de contextul în care au fost făcute fotografiile. Pentru una dintre fotografiile de familie, îmi doresc să folosesc o paletă particularizată printr-o descriere: copil cu părul bălai, ochii senini ca albastrul cerul și un costumul de marinel (ca în schița lui Caragiale: D-l Goe). Să obținem acest lucru.

Încarc fotografia pe Palette.fm, aplic pe rând palete de culori până găsesc una cât mai aproape de ceea ce îmi doresc și pe aceasta o voi particulariza. Dau clic pe instrumentul de editate. Palette.fm utilizează tehnici de deep learning pentru a analiza fotografia, iar descrierea pe care o vedem aici este ceea ce a identificat și analogiile pe care le-a făcut. Putem schimba acest text cu propria noastră descriere. Scurta descriere va trebui să fie în engleză și o poți obține cu traducătorul Google Translate dacă nu știi engleza.

Totuși trebuie să ținem cont de câteva reguli când comunicăm cu inteligența artificială pe care le aflăm chiar de la creatorul aplicației: Emil Wallner, 

În general: – Includeți toate obiectele care au informații despre culoare, cum ar fi o casă de cărămidă, cer, flori sau piață alimentară. – Dacă nu detectează o mână, puteți adăuga „tonuri de piele, degete, mână, braț” etc. – Evitați să spuneți culori directe, cum ar fi „o rochie roșie”, în schimb spuneți „o rochie cireș” sau „rochie flamingo” – Dacă folosiți cuvinte precum 1910, adăugați și ceva de genul „În film color”, în caz contrar, AI-ul va presupune că este alb-negru. – Emil Wallner

Adaug informații legate de costumul de bleumarin, ochii albaștrii, șosete și parul blond deschis, făcînd referire la ele prin asocieri: Sailor suit. Sky eyes. Legs. Cherry stockings. A wheat hair. Early risen. Sailor suit. Sky eyes. Legs. Cherry stockings. A wheat hair.

Super fain așa e! Îmi place tare mult și Inteligența artificială mi-a făcut o mare bucurie!

Deschide cutia amintirilor și transformă amintirile într-o nouă lume colorată redescoperind trecutul cu Palette.fm

Cu Palette.fm, putem să ne jucăm cu trecutul și să-l transformăm într-un prezent viu și colorat, reînviind amintirile și poveștile din spatele fiecărei fotografii. Este ca și cum am deschide o cutie cu amintiri uitate și am fi încântați și emoționați de ceea ce găsim acolo. Deschide și tu cutia amintirilor și transformă amintirile într-o nouă lume colorată redescoperind trecutul cu Palette.fm. 

Abonează-te la canalul de youtube ClauAcademy, iar eu te aștept la următoarea cafea de digitalizare.

Enjoy!

You may also like

Lasă un Comentariu

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența. Vom presupune că ești de acord cu acest lucru, dar poți renunța dacă dorești. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00