Acasă DigitalizareCafeaua de Digitalizare Fă-ți visele să devină realitate: Creează imagini din text cu AI Stable Diffusion

Fă-ți visele să devină realitate: Creează imagini din text cu AI Stable Diffusion

de Claudia Ștefan CEO ClauAcademyClaudia Ștefan
0 Comentariu

Fă-ți visele să devină realitate: Creează imagini din text cu AI Stable Diffusion. Bun venit la Cafeneaua de digitalizare! Sunt Claudia Ștefan, profesor de Informatică, și la cafeaua de astăzi vom face ca visele și textele noastre de dragoste să prindă formă cu AI pentru a le aduce viață.

Poate crezi că inteligența artificială (AI) este un robot care generează chestii fără legătură cu umanitatea. De fapt, sunt diverși algoritmi de învățare, creați tot de om, care au acces la o imensă bază de date și informații și pot face conexiuni incredibile ce depășesc capacitatea creierul nostru.

Așa arată imaginile generate de AI pentru acest text: 

Am învățat că visurile sunt foarte diferite: unii dintre noi au țeluri înalte și vor să schimbe lumea (mică sau mare) și bine fac!; alții vor doar să se așeze sub un copac și să admire viața și natura…. și bine fac! Am mai învățat că ne exprimăm foarte diferit: unii dinamic, alții mai mult sau mai puțin în tăcere. Fiecare exprimare este benefică și frumoasă în felul ei.

Imagini generate cu Stable Diffusion pe app.parodia.com
Creează imagini din text cu AI Stable Diffusion

Destul de impresionant! Ce crezi? Pentru mine este ceva frumos și uimitor, mai ales pentru că îmi văd textul transpus în imagini. Iar acest miracol a fost posibil cu Stable Diffusion.

Ce este Stable Diffusion?

Stable Diffusion este un model de învățare bazat pe rețele neuronale artificiale, lansat în 2022 pentru a genera imagini din descrieri de text, deși poate fi aplicat și la alte scopuri, cum ar fi pictura în interior sau generarea imaginii în imagine.

Există multe companii diferite care promovează astfel de tehnologie pentru că este un codul public gratuit. Cu Stable Diffusion, puteți introduce un text și apoi inteligenta aratificilă ne va genera o imagine bazată pe acel text, iar rezultatele sunt uimitoare. 

Să experimentăm Stable Diffusion

Sunt multe site-uri pe care poți genera imagini din text folosind algoritmul Stable Diffusion, doar dă o căutare pe google și o să le găsești. Pentru prima noastră experiență vom intra pe stablediffusionweb.com

Pentru această primă experiență, am ales Serenadă pentru Nadia, o carte care m-a impresionat tare mult și despre care am scris un review aici , acum aș vrea să văd în imagini aceste impresii.

Pentru a avea textul în engleză, voi scrie in google translator un text format din câteva cuvinte cheie care vreau să se regăsească în imaginile ce vor fi generate, apoi voi copia traducerea pe site-ul stablediffusionweb, după care voi da clic pe Generate image.

Cuvinte cheie: vioară, corabie purtată de balon roșu cu aer cald purtat de corabie, cum iubim, Serenada lui Schubert, cer înstelat.

Și iată minunea:

Creează imagini din text cu AI Stable Diffusion
Creează imagini din text cu AI Stable Diffusion

E impresionant, asa e!!!

Să ne jucăm cu visele noastre și să le aducem la realitate cu Stable Diffusion

Acum să ne jucăm cu visele noastre și să le aducem la realitate. Îi vom da lui Stable Diffusion un text de dragoste plin de simboluri și să vedem cum se descrurca.

Cât îmi ești, cât îți sunt!… sau Închiderea în infinit ♔♛ – Palma mea se deschide într-un zâmbet-plin dornică să-ți cuprindă Universul!
– E singura care ne poartă misterele.
– Nimeni nu va ști niciodată cât îmi ești, cât îți sunt!…
– Vom pecetlui privirile noastre în lacrimă-cremene jucată de iele prin nopțile ce ne închid misterele în infinit… ~ semnat Claudette Estienne

De data asta vom folosi Stable Diffusion de pe site-ul parodia.com

Intra pe App-ul Prodia, app.prodia.com, și selectează Art AI, aici o să ai o surpriză pentru că există o listă de algoritmi și în funcție de algoritmul selectat o să avem generată o imagine mai mult sau mai puțin realistă.

Copiem textul tradus în engleză și vom testa fiecare algoritm, de mai multe ori, dacă e cazul, pentru a obține imaginile cele mai reușite. 

Îndrăznește să visezi, transformă-ți visele în imagin cu AI Stable Diffusion

Sunt de-a dreptul impresionată de fiecare imagine generată!! Tu nu ești? Și cel mai tare lucru este că obțineți drepturi complete asupra tuturor imaginilor pe care le generezi cu Stable Diffusion.

Îndrăznește să visezi, transformă-ți visele în imagini cu cu Stable Diffusion. 

Abonează-te la canalul de youtube ClauAcademy și ne vedem la următoarea cafea de digitalizare.

Enjoy!

You may also like

Lasă un Comentariu

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența. Vom presupune că ești de acord cu acest lucru, dar poți renunța dacă dorești. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00