Acasă DigitalizareCafeaua de Digitalizare 10 Motive pentru care un Articol de blog e cel mai grozav de pe net

10 Motive pentru care un Articol de blog e cel mai grozav de pe net

de Claudia Ștefan CEO ClauAcademyClaudia Ștefan
0 Comentarii

Află ce înseamnă să scrii un Articol de blog care să fie cel mai grozav de pe net. Să scrii cel mai grozav articol de blog înseamnă să fii conștient de călătoria pe care cititorul o face împreună cu tine de la Cover-ul articolului până la Call-to-Action.

Cele 10 Motive pentru care cineva citește articol tău de blog

Motivul 1: O imagine face cât o mie de cuvinte. De ce este cover-ul fața articolului de blog?

Motivul 2: De ce un titlu face un articol de blog grozav?

Motivul 3: Ai făcut o promisiune, păstreaz-o. De ce primul paragraf din articolul de blog trebuie să conțină cuvântul cheie?

Motivul 4: De ce ne sperie textele lungi fără subtitluri concise?

Motivul 5: Frumusețea este importantă! Folosește paragrafe și liste pentru informația din fiecare secțiune.

Motivul 6: Suntem ființe mai mult vizuale, avem nevoie de imagini.

Motivul 7: Nu ești singur pe o insulă, folosește link-uri către alte Blog-uri sau Website-uri.

Motivul 8: Fii Super Blogger, inserează un video

Motivul 9: Poate nu ești Eminescu, dar scrii bine și ai ceva valoros de oferit

Motivul 10: Call-to-Action. De ce ești atât de grozav încât să revină pe Blog-ul tău?

#Motivul 1: O imagine face cât o mie de cuvinte. De ce este cover-ul fața articolului de blog?

Cu toții cunoaștem zicala “O imagine face cât o mie de cuvinte” și parafrazând am putea spune că o imagine bună de cover face cât o mie de cititlori în plus, sau poate mii, pentru un articol de blog.

Cover-ul articolului este cel care generează prima impresie pe care cititorul și-o face despre articolul nostru în doar câteva secunde, pentru că este primul lucru pe care cititorul îl vede, de aceea trebuie să reflecte conținutul articolului de blog. Cover-ul oferă o previzualizare despre ce este în articolul de blog și la ce se poate aștepta cititorul de la el. De aceea nu greșim dacă îl numim fața articolului de blog.

Un cover grozav trebuie să fie suficient de atractiv și interesant încât să-l facă pe privitor să citească titlul articolului pentru a vedea despre ce este vorba.

#Motivul 2: De ce un titlu face un articol de blog grozav?

Mulți oameni ne citesc titlurile de articol și doar 20% dintre aceștia vor face clic pentru a ne citi articolul, aceasta e o rată de conversie cunoscută în marketing. Dacă titlul este convingător putem avea o rată de conversie mai bună de 20% sau, în cazul în care nu convinge, putem să-i pierdem și pe cei 20% potențiali cititori ai articolului nostru de blog. 

Concluzia este că mai puțini oameni ne citesc articolul de pe blog decât credem. De asemenea, mai mulți oameni ne citesc titlul decât am crede. Titlul are un impact uriaș asupra cititorului nostru și este cel care împreună cu imaginea de cover afectează rata de clic. 

Prin titlu stabilim cuvântul cheie al articolului de blog și de aceea trebuie să fie în concordanță cu conținutul articolului de blog. El trebuie să promită că va oferi valoare cititorului nostru. Cel mai convingător titlu este cel care surprinde un subiect de interes al cititorului sau promite că îi rezolvă o problemă pentru a-i îmbunătății viața.

#Motivul 3: Ai făcut o promisiune, păstreaz-o. De ce primul paragraf din articolul de blog trebuie să conțină cuvântul cheie?

Trebuie să fim conștienți că cititorul nostru face o călătorie către articolul de blog în doar câteva secunde. Vede o imagine care îl intrigă sau îl încântă și pornește mai departe în călătoria lui spre citirea titlului de articol, iar de aici va ajunge pe Blog-ul nostru la articolul de blog în care se întâlnește cu primul paragraf din articol.

S-ar putea să nu-ți dai seama, dar primul paragraf poate fi motivul pentru care cititorul rămâne doar câteva secunde pe pagina articolului de blog. Prin cover și titlu ai făcut o promisiune pentru un anumit subiect, iar cititorul nu regăsește acest subiect în primul paragraf. În mintea lui conexiunile sunt făcute rapid și subconștient, consideră că nu livrăm ceea ce am promis și își oprește călătoria ieșind de pe Blog-ul nostru. De aceea este important ca primul paragraf că întărească promisiunea făcută de cover și titlu și să conțină cuvântul cheie stabilit în titlu articolului.

#Motivul 4: De ce ne sperie textele lungi fără subtitluri concise?

Articol-blog-structurat-pe-sectiuni-ClauAcademy

Tuturor ne place ordine, e drept că unora mai mult și altora mai puțin, dar cu sigurantă tuturor ne plac articolele de blog care au o structură ordonată pentru că le parcurgem cu ușurință și putem înțelege mai ușor informația fără să facem un efort suplimentar căutând prin textele prea lungi din articolele în care nu sunt marcate din loc în loc ideile principale. 

Pentru ca un articol de blog să fie ușor citit și ușor de înțeles de către cititorii noștri, e bine să fie structurat pe secțiuni și fiecare secțiune să fie precedată de un antet (subtitlu).

Atat în articolele lungi, dar și în articolele scurte, e bine să împărțim informația pe secțiuni care să fie precedate de subtitluri concise, nu prea lungi, în care să repetăm (acolo unde este posibil) cuvântul cheie pentru a asigura cititorul că nu ne-am îndepărtat de promisiunea pe care am făcut-o în cover, titlu și primul paragraf.

#Motivul 5: Frumusețea este importantă! Folosește paragrafe și liste pentru informația din fiecare secțiune.

paragrafe-si-liste-in-articol-blog-clauacademy

Avem nevoie de frumusețe și cum frumusețea este dată de proporții, nici articolul de blog nu face excepție de la această regulă. Structurează informația pe paragrafe și liste acolo unde este cazul (unde ai enumerări). Păstrează pentru toate paragrafele aceeași dimensiune. Scrie tot textul din secțiune cu negru. Marchează cu stiluri doar cuvinte pe care le consideri relevante, dar nu abuza de stiluri pentru că textul va fi prea încărcat și greu de citit.

Proporțiile date de structura articolului sunt cele care îi dau încă un motiv cititorului să continue călătoria pe care o face spre finalul articolului nostru și chiar îl fac să revină cu plăcere pentru a citi și alte articole.

#Motivul 6: Suntem ființe mai mult vizuale, avem nevoie de imagini.

Noi, oamenii, suntem ființe mai mult vizuale, asta înseamnă că în majoritatea cazurilor trebuie să vedem o imagine ca să ne putem forma o viziune mult mai clară despre ceea ce citim. Creierul nostru se simt mult mai confortabil dacă poate să facă conexiuni între text și imagine, de aceea e bine să inserezi în articolul de blog imagini prin care să-l ajuți pe cititor să înțeleagă cu ușurință mesajul pe care vrei să-l transmiți.

#Motivul 7: Nu ești singur pe o insulă, folosește link-uri către alte Blog-uri sau Website-uri.

Da, nu ești singur pe o insulă, Internetul este o rețea mondială de resurse tehnologice, informații și oameni interconectate. Așa că plasează pe textul din articolul de blog link-uri externe care sunt legături către alte surse de informație decât cele de pe Blog-ul tău.

#Motivul 8: Fii Super Blogger, inserează un video.

Conform unui studiu făcut de Dr. James McQuivey de la Forrester Research, 1.8 milioane de cuvinte reprezinta valoarea unui minut dintr-un film. 

Și revenim la cum funcționează creierul nostru: 90% dintre informațiile transmise către creier sunt vizuale. Creierul uman procesează imaginile de 60 de ori mai repede decat textele.

Deci dacă vrei să fii Super Blogger atunci fă un video pentru articolul tău, chiar dacă este unul scurt.

#Motivul 9: Poate nu ești Eminescu, dar scrii bine și ai ceva valoros de oferit.

Așa e, e greu să fim Eminescu, dar există un ingredient important care nu trebuie să lipsească atunci când scriem un articol de blog: avem ceva de valoare de oferit, poate fi informare, educație sau divertisment. Acest ingredient îl face pe cititorul nostru să citească tot articolul, iar toate celelalte 8 motive sunt cele care pun în lumină articolul nostru și înlesnesc călătoria cititorului spre finalul articolului de blog.

#Motivul 10: Call-to-Action. De ce ești atât de grozav încât să revină pe Blog-ul tău?

Call-to-Action-ClauAcademy

Ce Blogger nu dorește să păstreze legătura cu cititorul lui și acesta să se întoarcă pe blog-ul lui pentru articolele viitoare?

Call-to-Action – aceasta trebuie să fie ultima secțiune din articolul tău de blog. Dacă vrei ca cineva să te viziteze trebuie să-i faci o invitație și să motivezi invitația pe care o faci. Întreabă-te de ce invitația ar trebui acceptată. Nu uita că fiecare își prețuiește timpul pe care îl are pentru că fiecare clipă din viața cuiva este unică și nu uita că ce este important pentru tine, nu este neapărat important pentru cititorul tău. Ce are de câștigat cititorul dacă revine? Răspunde-ți la această întrebare și adaugă răspunsul la secțiunea Call-to-Action din articolul tău.

De ce sunt atât de grozavă ca să revii pe Blog-ul meu?🙂

FELICITĂRI! Dacă ai ajuns aici înseamnă că ai încheiat cu succes călătoria articolului meu de blog. Sper că ai avut o călătorie utilă și îți mulțumesc că ai acceptat să facem împreună această călătorie.

Te rog să-mi lași un comentariu ca să știu cum te-a ajutat acest articol și care sunt întrebările pe care le ai legate de acest subiect pentru a te ajut în dezvoltarea blogului tău, în felul acesta am putea fi o echipă ajutându-ne reciproc.

Te aștept să revii și pentru alte articole dacă acestea sunt de interes pentru tine și nu uita să lași un comentariu cu subiectul de la următoarea discuție de cafea a Cafenelei de digitalizare ClauAcademy și următoarea cafea va fi pentru tine.

Pe curând,

You may also like

Lasă un Comentariu

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența. Vom presupune că ești de acord cu acest lucru, dar poți renunța dacă dorești. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00