Acasă Spectacole Vreau să știi că ești văzut – Sophia Loren în The Life Ahead

Vreau să știi că ești văzut – Sophia Loren în The Life Ahead

de Claudia Ștefan CEO ClauAcademyClaudia Ștefan
0 Comentariu

S

ophia Loren a strălucit în fiecare personaj pe care l-a interpretat de-a lungul vieții. Într-un interviu, ea mărturisește că, încă de la începutul carierei, a căutat să interpreteze femei cu un caracter puternic. Și în The Life Ahead, Sophia Loren continuă să impresioneze la 86 de ani prin forța și vulnerabilitatea personajului Madame Rosa, o femeie în vârstă care își deschide casa și inima pentru a îngriji un orfan, numit Momo, interpretat de Ibrahima Gueye – un tânăr actor ce merită să fie recunoscut pentru talentul lui actoricesc.

The Life Ahead este un film italian dramatic din 2020, regizat de Edoardo Ponti, fiul Sophiei Loren

The Life Ahead este un film italian dramatic din 2020, regizat de Edoardo Ponti, fiul Sophiei Loren. Filmul este bazat pe romanul din 1975 The Life Before Us de Romain Gary, adaptat pentru prima dată în 1977 în Madame Rosa, cu Simone Signoret în rol principal.

Sophia Loren, o regină a cinematografiei, joacă rolul Madame Rosa, alături de Momo, personajul senegalez în vârstă de 12 ani. Momo este un copil cu un trecut dramatic și trist, care a fost nevoit să se descurce pe străzile din Italia. Întâlnirea cu Madame Rosa, o fostă prostituată și supraviețuitoare a Holocaustului, îi schimbă direcția vieții.

Unii spun că totul e deja scris și nu poți schimba nimic. Eu vreau să schimb totul. Să mă întorc la începuturi, când nimic nu era scris.

Așa își începe Momo povestea și așa începe filmul The Life Ahead, cu un text care amintește de versetele din străvechile Vede indiene – Pe atunci nu era nici nonexistență, nici existență; nu era nici întinderea spațiului, nici cerul care se afla dincolo. Momo, ca fiecare dintre noi, își dorește să fie văzut, acceptat și iubit. O dimensiune a trăirilor amplificată de coloana sonoră “Io sì (Seen)” (însoțită de interpretarea impresionantă a Laurei Pausini, cântecul a fost scris de Diane Warren, Pausini şi Niccolò Agliardi) care a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun cântec original.

Momo își caută identitatea și locul într-o lume care pare că se contractă cu fiecare respirație pentru al respinge. Se ancorează în viață cu puterea leului, simbolul răbdării și credinței în Coran, găsind inspirație și îndrumare în învățăturile lui Hamil, interpretat de Babak Karimi.. Acceptă provocările vieții refuzând să se considere o victimă și luptă pentru dreptul lui de a exista cu sau fără fericire.

 

Sunt tânăr și am toată viața înainte. Știu asta. Nu vreau să mă milogesc de fericire. Dacă apare, e minunat. Dacă nu, cui îi pasă? Nu facem parte din aceeași rasă.

 

Ibrahima Gueye reușește să transmită cu o naturalețe uimitoare o gamă întreagă de emoții. Fără artificii sau falsitate, el exprimă în mod organic fiecare trăire – de la înțelepciunea sa matură, la momentele de agresivitate, până la lacrimile sincere și exploziile de bucurie. Reușește să facă din Mono un personaj autentic și profund cu adevărat inspirațional.

 

Nu-i adevărat că natura face bine lucrurile. Le face cum o taie capul. Uneori face flori și animale. Alteori… o bătrână care nu are voie să iasă din spital. I-am făcut o promisiune doamnei Rosa. Iar ea s-a încrezut în mine.

 

Ibrahima Gueye absoarbe fiecare cuvânt și fiecare emoție pe care legendarului star al Hollywood-ului i le oferă. Durerea, frica, bucuria și nevoia transmise de Sophia Loren sunt reflectate într-un mod profund și autentic de către tânărul actor Gueye. E o adevărată chimie între cei doi, iar acest schimb de emoții face ca filmul să fie cu adevărat magic.

 

Una dintre cele mai emoționante scene este cea în care Madame Rosa îi povestește lui Momo o amintire fericită din copilărie. O scenă care ne provocă pe fiecare dintre noi să ne gândim care ar putea fi amintirea pentru care am da toate celelalte amintiri ale noastre. 

 

Înainte de război, ai mei au închiriat o casă lângă Viareggio. Primăvara, arborii de mimoză erupeau într-o revărsare de flori galbene. Erau atât de frumoși că-mi venea să plâng. Aș da toate amintirile mele ca s-o păstrez pe asta.

 

Așadar, să admirăm împreună această minunată colaborare dintre tânărul Gueye și Sophia Loren în „The Life Ahead”. Prin autenticitatea lui captivantă, Ibrahima Gueye ne amintește că, adevărata frumusețe a interpretării, dar și a vieții, stă în puritatea și sinceritatea cu care transmitem emoțiile noastre către ceilalți. Un tânăr actor care m-a convins că merită urmărit în viitor.

 

Cine iubește Cinematografia nu poate rata absolut The Life Ahead, care poate fi găsit pe Netflix. Marea întoarcere a celei mai mari actrițe italiene din toate timpurile: Sophia Loren. Absolut de neratat! 

 

 

The Life Ahead este o poveste atât de frumoasă despre oameni care de obicei nu sunt văzuți și care se văd prin dragoste. – Diane Warren coautoare coloană sonoră “Io sì (Seen)”
Sophia Loren și Ibrahima Gueye în The Life Ahead
Sophia Loren și Ibrahima Gueye în The Life Ahead

You may also like

Lasă un Comentariu

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența. Vom presupune că ești de acord cu acest lucru, dar poți renunța dacă dorești. Accept Read More

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00