top of page

3 TOP editoare video GRATUITE pentru PC 🎬

Ești în căutarea unui editor video care să îți ofere toate instrumentele și funcțiile de care ai nevoie? Află care sunt cele 3 TOP editoare video GRATUITE pentru PC și alege cel mai bun software de editare video atât pentru Windows, cât și pentru Mac OS, în care vei putea să creezi videoclipuri cu aspect profesionist.
Poate crezi că videoclipurile de calitate necesită cunoștințe avansate de editare video, dar cu boom-ul tehnologic de astăzi și nevoia constantă de conținut pe rețelele sociale, este mai ușor ca niciodată să-ți faci propriile videoclipuri care să aibă un aspect profesionist. Problema se rezumă la a-ți alege editorul potrivit pentru tipul de videoclipuri pe care vrei să le creezi.


Cunoști acel sentiment când trebuie să citești ceva, dar este atât de neatrăgător încât descurajarea este inevitabil? Alegerea software-ului potrivit de editare video poate fi o sarcină la fel de descurajantă pentru cineva care nu este din domeniul media sau IT. Există atât de multe opțiuni și cele mai multe dintre ele au caracteristici diferite astfel încât poate fi dificil să o găsești pe cea mai potrivită pentru tine.


Dacă ești în această situație și nu știi de unde să începi, vin în ajutorul tău cu prezentarea celor 3 TOP editoare video GRATUITE pentru PC, foarte utile atunci când vine vorba de crearea videoclipurilor de calitate.


⌚Trei cele mai bune editoare video gratuite pentru a crea videoclipuri uimitoare


01-Clipchamp

Clipchamp - surpriza de la Microsoft


Accesează meniul de Start al Sistemului de Operare Windows 11 și caută Clipchamp. Așa este, Windows 11 include un editor video gratuit preinstalat. Este complet și are tot ce te-ai putea aștepta.

 • Întorci și oglindești videoclipurile, atât pe orizontală, cât și pe verticală.

 • Rotești videoclipurile cu 90 sau 180 de grade.

 • Decupezi videoclipul sau fotografia.

 • Păstrezi raportul de aspect al videoclipului sau decupezi pentru a umple ecranul.

 • Adăugi sunet, imagini, text și super titluri.

 • Schimbi fontul, dimensiunea, culoarea, poziția textul oriunde în videoclip.

 • Poți adăuga propriul logo.

 • Echilibrezi culorile și adaugi fundaluri.

 • Modifici opacitatea obiectelor care se suprapun.

 • Utilizezi filtre și tranziții.

 • Realizezi înregistrări direct din aplicație.

 • Ai o bibliotecă de șabloane video personalizabile.

 • Și multe altele...


Sunt super încântată de acest editorul video gratuit de la Microsoft. Vine cu toate funcțiile necesare pentru a crea videoclipuri grozave. Este intuitiv și nu ai nevoie de experiență pentru a lucra cu el. Am deja două funcții preferate: șabloanele video personalizabile și înregistrarea ecranului cu camera web în același timp.


Nu te întrista dacă lucrezi cu Mac OS sau o altă variantă a Sistemului de Operare Windows , există și o variantă online a editorului Clipchamp, care poate fi accesată cu ajutorul unui browser. Deschide browser-ul și scrie adresa clipchamp.com, înregistrează-te pe site-ul clipchamp și alătură-te celor 17 milioane de utilizatori creativi din toată lumea care folosesc versiunea online a editorului.


02-CapCut

CapCut - subtitrări automate în 93 de limbi


CapCut este o aplicație de editare video simplă, eficientă, cu o varietate de materiale gratuite, muzică la modă, tranziții, efecte și filtre.


Se remarcă în mod special prin funcția pentru subtitrări automate. CapCut poate crea subtitrări automate în 93 de limbi cu un singur clic.


Navighează către capcut.com și poți descărca atât pentru Windows, cât și pentru Mac software-ul CapCut. Acesta este, de asemenea, un software de editare complet. De fapt, are mai multe funcționalități decât majoritatea programelor de editare video plătite. Ca și Clipchamp, are și o versiune online ce necesită înregistrarea pe site-ul capcut.com.

03-DaVinci Resolve

DaVinci Resolve - calitate profesionistă fără preț


Accesează motorul de căutare preferat și scrie în câmpul de căutare DaVinci Resolve. Poți descărca apoi software-ul în întregime gratuit. Acesta este de departe cel mai complicat dintre cele trei, dar îți oferă și cel mai mult control și cea mai mare funcționalitate.


DaVinci Resolve este un software de editare video și corecție de culoare pentru Windows și Mac OS. Poți profita din plin de capacitățile sale în editarea video; fără watermark și fără perioadă de probă. DaVinci Resolve are mai multe funcții pentru a ajuta creatorii să realizeze videoclipuri excelente, indiferent dacă o fac pentru YouTube sau pentru un proiect.

DaVinci Resolve este cel mai popular software de la Hollywood. Profesioniștii care lucrează la filme de lungmetraj și emisiuni de televiziune folosesc DaVinci Resolve Studio. Acest lucru se datorează calității remarcabile a software-ului și instrumentelor creative care nu există la alte firme concurente. Tehnologia de imagine creată de DaVinci Studio a câștigat chiar premiul Emmy.

În DaVinci Resolve am apreciat cel mai mult efectele pentru corecția culorilor, îmbunătățirea calității audio și eliminare green screen-ului. Interfața este intuitivă pentru prelucrările de bază, iar pentru pentru cele mai complexe găsești o mulțime de tutoriale pe youtube, fiind unul dintre cele mai populare soft-uri de editare video. Tot ce trebuie să faci este să scrii în google prelucrarea de care ai nevoie, să adaugi "in DaVinci Resolve" și vei găsi cu siguranță răspunsul. De exemplu o cheie de căutare ar putea fi: Remove the Green Screen in Davinci Resolve.


Remove the Green Screen in Davinci Resolve

DaVinci Resolve se mai remarcă și prin Pagina Fusion care nu are concurent în altă aplicație de editare video, o funcție unică, impresionantă. Pagina Fusion îți permite să creezi efecte vizuale cinematografice și să difuzezi grafică de calitate în mișcare chiar în interiorul DaVinci Resolve.


Dacă vrei să te remarci în lumea profesioniștilor, folosește DaVinci Resolve. Este singura soluție din lume care combină editarea, corecția culorilor, efectele vizuale, grafica în mișcare și postproducția audio într-un singur instrument software!


🎬Pregătește-te să creezi videoclipuri


Videoclipul este din ce în ce mai popular în lumea de astăzi. De fapt, s-a preconizat că până în 2025, video-ul va reprezenta 80% din tot traficul de internet.


Videoclipul nu este doar despre a face o reclamă. Poți folosi videoclipurile pentru a-ți prezenta produsul sau serviciul, pentru a-i învăța pe oameni cum să facă ceva pe cont propriu sau chiar pentru a le oferi câteva sfaturi.

Cu aplicația potrivită, poți crea videoclipuri în câteva minute, care vor face diferența în modul în care te văd oamenii. Aplicații de editare video precum Clipchamp te ajută să creeze videoclipuri cu aspect profesional folosind șabloane video personalizabile în care să inserezi propriile înregistrări, fotografii și muzică, în timp ce altele, cum ar fi CapCut, permit mai multă personalizare, inclusiv adăugarea de subtitrare automată, iar editorul DaVinci Resolve te introduce în sfera profesioniștilor hollywoodieni.

Dacă ești în căutarea unui software capabil să transpună textului în vorbire, atunci Clipchamp și CapCut sunt editoarele care răspund cerinței tale. Caracteristica text-to-speech pe care o au Clipchamp și CapCut acceptă diferite limbi și o varietate de efecte vocale.

Deci, te-ai hotărât în ​​sfârșit să faci un salt și să începi propriul tău canal YouTube. Toți prietenii tăi par să o facă în aceste zile și știi că succesul lor și al tău va inspira mai mulți oameni să facă același lucru. Alege unul dintre editorului video prezentate de mine și poți începe să creezi conținut de calitate chiar astăzi!


Abonează-te la canalul de youtube ClauAcademy și ne vedem la următoarea cafea de digitalizare.

3 TOP editoare video GRATUITE pentru PC 🎬 - Alege un editor video

 • Clipchamp

 • CapCut

 • DaVinci Resolve