top of page

3 Website-uri pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Găsirea Website-lui util în momentul potrivit poate deveni o adevărată provocare. Există peste un miliard de Website-uri pe Internet și multe dintre ele sunt total inutile. Bun venit la Cafeneaua de Digitalizare, sunt Claudia Ștefan, profesor de Informatică, și la cafeaua de astăzi vom discuta despre cele 3 Website-uri pe care toată lumea ar trebui să le cunoască.

Lumea Web este ca în lumea lui Alice în Țara Minunilor, așa cu intuise Times în anii '90:

Fiecare dintre site-uri Web se deschide cu o „home page" care servește atât ca un cuprins, cât și ca groapa de iepure a lui Alice într-o lume care poate fi frumoasă, bizară sau banală. - scrisese Times în 1995
Ghid pentru web, publicat de The New York Times în 1995
Ghid pentru web, publicat de The New York Times în 1995

Acest lucru este valabil și astăzi în rețeaua Web, cu toții avem experiența căderii în groapa de iepure atunci când căutăm cele mai utile site-uri pentru task-urile noastre de zilnicei.


⌚ 3 Website-uri pe care toată lumea ar trebui să le cunoască


Unele dintre cele mai utile Website-uri sunt destul de populare, așa că probabil le cunoști deja. Dar există multe alte Website-uri utile dincolo de cele cu care ești deja familiarizat.

La cafeaua de digitalizare de astăzi îți voi arăta 3 Website-uri pe care toată lumea ar trebui să le cunoască pentru a evita căderea în grapa de iepure a lui Alis. Trei Website-uri care te vor ajuta să-ți rezolvi rapid cele mai comune task-uri.


#1 Pexels - raiul imaginilor și videoclipurilor gratuite

#2 Remove - Elimină cu un clic fundalul imaginii 100% automat și gratuit

#3 CloudConvert - Convertorul de fișiere cu adevărat gratuit


#1 Pexels.com - raiul imaginilor și videoclipurilor gratuite


Pe pexels.com găsești cele mai bune imagini și videoclipuri distribuite gratuit de creatori talentați din toată lume. Are și interfață în română, ceea ce îl face grozav.


Scrie în câmpul de căutate cuvinte chei pentru imaginea sau videoclipul de care ai nevoie și pexels.com îți va oferi imagini și videoclipuri gratuite pe care le puteți folosi în proiectele tale fără să ai teamă că încalci © drepturilor de autor. În plus, pexels.com nu se zgârcește, poți descarcă imaginea sau videoclipul la cu cele mai bune rezoluții, oferindu-ți calitatea pe care ți-o dorești.

#2 remove.bg - care folosește inteligența artificială (AI) pentru a elimina cu un singur clic fundalul imaginii 100% automat și gratuit


Prin încărcarea unei imagini sau a unei adrese de internet (URL), remove.bg îți permite să elimini automat fundalul, obținând un fundal transparent (PNG) sau să-l schimbi cu un alt fundal. Face acest lucru 100% automat și gratuit.

Remove bg folosește inteligența artificială (AI) vizuală reducând timpul de editare. Simplificând tehnologia complicată, oferă persoanelor și întreprinderilor de toate dimensiunile să beneficieze de progresele recente ale AI. Prin eliminarea automată a fundalului, remove.bg rezolvă o problemă care a reținut reclamele suficient de mult timp, permițând profesioniștilor din întreaga lume să realizeze lucrări dintre cele creative.


Forte important este că remove.pg oferă confidențialitate și securitate datelor, fiind 100% conform GDPR, ceea ce înseamnă că asigurăm un mediu sigur și de încredere.


Indiferent dacă dorești să faci o felicitare uimitoare pentru prietena/prietenul tău sau să realizezi imagini uimitoare profesioniste, remove.bg face ca acest lucru să se întâmple.

#3 CloudConvert - Convertorul de fișiere cu adevărat gratuit


De cate ori nu ai fost ademenit pe site-uri care îți promiteau convertirea gratuită a fișierelor, ca după încărcare lor să-ți ofere doar o „probă gratuită” și să-și solicite cardul de credit pentru descărcarea fișierelor convertite? Și tu? Da, și eu am trecut prin această experiență destul de frustrantă.


Accesează cloudconvert.com și vei putea converti un tip de fișier în alt tip de fișier complet gratuit. Cloud Convert este un convertor de fișiere online care acceptă aproape toate formatele audio, video, document, ebook, arhivă, imagine, foaie de calcul și prezentări.
You can use CloudConvert absolutely free for up to 25 conversions per day.


Alege tipul de conversie, utilizează butonul Select File pentru a încarcă fișierul (de pe computer, google drive, onedrive, dropbox sau copiază un URL), dă clic pe Convert, iar Cloudconvert îți permite să descarci gratuit fișierul convertit. Pentru a converti mai multe fișiere va trebui să-ți faci un cont la ei.Descarcă - Creează - Convertește


Pentru o felicitare de Crăciunul, am folosit remove bg pentru a înlocui fundalul cu o imaginea descărcată de pe pexels și cloudconvert pentru a converti imaginea obținută din formatul PNG în formatul WEBP.Trece pexels.com, remove.bg și cloudconvert.com e lista preferințelor de Website-urilor și nu te vor dezamăgi. Iar eu te aștept la următoarea cafea de digitalizare.


Abonează-te la canalul de youtube ClauAcademy și ne vedem la următoarea cafea de digitalizare.

Enjoy!Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page