top of page

Biblioteca de la miezul nopții de Matt Haig

#A_trăi_versus_a_întelege "E usor să jelim viețile pe care nu le trăim. E uşor să ne dorim să fi muncit mai mult, sa fi iubit mai tare, să ne fi cheltuit mai bine resursele, să fi fost mai populari... Nu e greu să te priveşti prin ochii altora și să-ți dorești să fii toate acele versiuni caleidoscopice ale tale, pe care altii și le-au dorit de la tine. E simplu să regreți și să continui să regreți ad infinitum, până când timpul tău se scurge.

Dar adevărata problemă nu sunt viețile pe care regretăm că nu le-am trăit, ci regretul însuşi...

Desigur că nu putem să vizităm toate locurile și nu putem să întâlnim toate persoanele sau să avem toale slujbele și, totuşi, sentimentele trăite în fiecare dintre aceste vieți sunt în continuare disponibile. Nu trebuie să jucăm toate jocurile ca să știm cum e să câştigăm. Nu trebuie să ascultăm toate melodiile din lume ca să înțelegem muzica. Nu trebuie să fi încercat toate soiurile de struguri din toate podgoriile ca să cunoaștem plăcerea vinului. lubirea şi râsul, teama şi durerea sunt monede universale.

Trebuie doar să închidem ochii şi să savurăm gustul băuturii din fața noastră și să ascultăm melodia în timp ce e cântată. Suntem la fel de complet și de extraordinar de vii cum suntem în oricare altă viață și avem acces la aceeaşi gamă de emoții.

Nu e nevoie să fim decat o singură persoană.

Nu e nevoie să încercăm decât o singură existențā.

Nu trebuie să facem totul ca să fim totul, fiindcă suntem deja infiniți. Cât suntem în viață, dispunem de un viitor cu posibilități multiple.

Asadar, haideți să fim amabili cu oamenii din viața noastrā. Când şi când, să ne uităm în sus din locul în care ne aflăm, fiindcă, oriunde am fi, cerul de deasupra capetelor noastre se întinde la nesfârşit." ~Biblioteca de la miezul nopții #MattHaig #nemira
Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page