top of page

Brânzeturi cum se cuVin #51. Capsula intrinsecă a timpului

La evenimentul Brânzeturi cum se cuVin, organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro, am învățat că fiecare sticlă de vin are o poveste de spus. Obținut dintr-un singur fruct, strugurele, fiecare vin conține esența a ceea ce înseamnă să fii viu - apă, lumină, nutrienți și viață. La ediția #51 a acestui eveniment, care a avut loc la C House Milano, am degustat gama de vinuri Prince Vlad de la Domeniile Vînju Mare și am învățat despre cum vinurile pot îmbătrâni și evolua în timp, fiecare sticlă devenind o capsulă a timpului care păstrează amintiri și tradiții ce pot fi explorate și descoperite prin degustare.Brânzeturi cum se cuVin


La evenimentul Brânzeturi cum se cuVin, degustătorul autorizat de brânzeturi Daniel Botea a adus laolaltă o selecție de brânzeturi Delaco - Fan Brânză și vinurile din gama Prince Vlad de la Domeniile Vînju Mare.


1. Prince Vlad Chardonnay + Havarti Castello,

2. Prince Vlad Feteasca Neagra + Cascaval Sofia Delaco,

3. Prince Vlad Merlot + Grand Blue Delaco,

4. Prince Vlad Cabernet Sauvignon + Grana Padano Delaco D'Exceptie.Asocierea mea preferată a fost Prince Vlad Cabernet Sauvignon + Grana Padano Delaco D'Exceptie. Acest vin roșu sec este îmbogățit cu arome de fructe negre de pădure, nuanțe de vanilie și ciocolată neagră, ce se pot asocia perfect cu o friptură de vânat sau miel, dar și cu brânzeturi alese. În ceea ce privește Grana Padano Delaco D'Exceptie, aceasta este o brânză italiană tradițională, cu un gust fin, dulceag și ușor sărat, cu arome de alune și nuci, care se poate servi rasă în salate sau supe, pe platouri de brânzeturi împreună cu fructe sau nuci sau în preparate precum paste, pizza sau risotto. Un desert perfect pentru a acompania acest deliciu de vin și brânză poate fi Torta C House.Capsula intrinsecă a timpului: Prince Vlad Cabernet Sauvingon Grande Reserve din 2001


În urma unor lucrări de renovare recente la crama Vînju Mare, au fost descoperite o serie de sticle de vin Prince Vlad Cabernet Sauvignon Grande Reserve din anul 2001 care se credeau pierdute.

Grație evenimentului Brânzeturi cum se cuVin, m-am numărat printre privilegiații care au degustat din această capsula intrinsecă a timpului: Prince Vlad Cabernet Sauvingon Grande Reserve din 2001. O adevărată licoare miraculoasă care a păstrat amintiri și tradiții în fiecare picătură a ei.


Unul dintre pașii importanți este desfacerea sticlei. Ai crede că este un lucru simplu și lipsit de importanță, dar dopurile foarte vechi pot crea mari probleme. Ele se pot dezintegra ușor, sub presiunea tirbușoanelor mai puternice. Tirbușonul bifurcat, așa-numitul „prieten al chelnerului", te ajută să eviți ruperea dopului și în final să fi obligat să lași o parte din el in sticlă.


Foarte mult vin, chiar bun sau excepțional, alunecă pe limba și gâtul oamenilor care-l beau, dar nu-l savurează. Prince Vlad Cabernet Sauvingon Grande Reserve 2001 a fost un vin de savurat pentru a trăi toate senzațiile oferite de acesta. Astfel, atunci când bem un pahar de vin, nu numai că gustăm și mirosim, dar simțim și istoria și cultura din spatele acestei băuturi.


În acordurile papilelor noastre gustative ce savurau Prince Vlad Cabernet Sauvingon Grande Reserve 2001, o altă seară a evenimentului Brânzeturi cum se cuVin și-a scris povestea în așteptarea următorului eveniment Brânzeturi cum se cuVin.Admirația este un vin generos pentru spiritele nobile ~ Auguste Rodin

Credit Fotografii Xaara Novack, Daniel Botea

Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page