top of page

Brânzeturi cum se cuVin #54: Pelerin pe malul Oltului

La evenimentul de degustare Brânzeturi cum se cuVin #54 de la C House Milano, organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro, am fost martora unei experiențe inedite. Aici, am aflat despre cum poți deveni pelerin pe malul Oltului, unde Domeniul Drăgași devine un refugiu pentru toți cei care caută mai mult decât o simplă degustare de vinuri.


Branzeturi cum se cuVin #54
Branzeturi cum se cuVin #54

Pelerin pe malul Oltului: Domeniul Drăgași captează frumusețea naturii și energia unică a Oltului


Într-un cadru magic și autentic, Domeniul Drăgași captează frumusețea naturii și energia unică a zonei, pe care le împarte cu generozitate celor ce doresc să redescopere forța creatoare a naturii și bucuria de a trăi autentic. Aici poți descoperi vinuri cu personalitate, create din soiuri de struguri precum Cabernet Franc, Merlot, Pinot Gris și Sauvignon Blanc. Poți vizita crama și degusta vinurile însoțite de platouri de brânzeturi maturate românești. Poți admira peisajul pitoresc al dealurilor și al Oltului, și te poți relaxa în camere confortabile și elegante. Domeniul Dragasi oferă cazare cu mic dejun și prânz incluse. Poți participa și la evenimente speciale, cum ar fi workshop-uri, concerte sau petreceri tematice.


Domeniul Dragasi
Domeniul Dragasi

Conexiunea profundă cu natura se reflectă în vinurile Domeniului Drăgași


Această conexiune profundă cu natura se reflectă în vinurile Domeniului Drăgași. Aceste vinuri sunt grupate în două colecții, fiecare cu propriile sale însușiri seducătoare: ARHON și PELERIN.


Colecția ARHON: Această colecție este un tribut adus rădăcinilor, o explorare a tradițiilor vinicole și a istoriei bogate a locului. Aici, vinurile sunt ca povești vechi, transmise din generație în generație. Cu fiecare pahar, te vei simți conectat la amintirile trecutului și la esența vinurilor tradiționale.


Colecția PELERIN: PELERIN este o călătorie în lumea modernă a vinurilor. Este o expresie a pasiunii pentru a experimenta noi arome și gusturi. Aceste vinuri au personalitate, ele te îmbie să explorezi, să călătorești și să descoperi. Fiecare sticlă este o aventură în sine.


Branzeturi cum se cuVin #54 Delaco si Domeniul Dragasi-Asociatia Bloggerilor Olteni - Pelerin și Arhon

Brânzeturi cum se cuVin #54: Vinurile de la Domeniul Drăgași și brânza de la Delaco care ne-au fermecat simțurile


La evenimentul Brânzeturi cum se cuVin #54 simțurile noastre au fost răsfățate și inspirate de magia vinului de la Domeniul Drăgași și a brânzei de la Delaco.


Pelerin Cuvée Blanc (Sauvignon Blanc + Pinot Gris): Acompaniat de Aperifrais Ile de France, acest vin a fost un adevărat dans al aromei și prospețimii. Cu o culoare strălucitoare și o aciditate bine echilibrată, acest cupaj a oferit arome de fructe tropicale și flori proaspete, transformând orice într-un moment de răsfăț.


Pelerin Sublim Fumé (Sauvignon Blanc): Însoțit de Camembert Ile de France, acest vin a adus o notă distinctă de fum în experiența noastră. Gustul său ușor piperat și aroma subtilă de fum au făcut din acest cupaj un partener perfect pentru brânza moale și aromată.


Pelerin Rosé: O explozie de prospețime și fructuozitate, acest vin a fost asociat cu Emmentaler Delaco. Rosé-ul a impresionat cu aromele sale de fructe de pădure și nota sa delicată de citrice, creând o sinergie perfectă cu textura și aroma brânzei.


Pelerin Ramato (Pinot Gris): Însoțit de British Cheddar Delaco D'Exceptie, acest vin a fost o surpriză plăcută. Cu o culoare atractivă și arome de piersici și măr copt, acest Pinot Gris a avut un caracter complex și o textură catifelată, care s-a completat minunat cu brânza cheddar.


Perechea mea preferată în această călătorie a simțurilor a fost Arhon Cabernet Franc 2017: Însoțit de Grana Padano Delaco D'Exceptie, acest vin a fost o adevărată încântare a papilelor gustative. Cu arome intense de fructe negre, condimente și note subtile de lemn de cedru, acest Cabernet Franc a dat naștere unei experiențe cu adevărat memorabile.


Branzeturi cum se cuVin #54 Delaco si Domeniul Dragasi-Asociatia Bloggerilor Olteni - Arhon

Evaluarea vizuală și olfactiv-gustativă a brânzeturilor a fost la fel de importantă în această călătorie culinară. Fiecare brânză a fost atent selectată de Daniel Botea, degustător autorizat de brânzeturi, pentru a completa perfect vinurile alese.


Cabernet Franc 2017: Asocieri culinare cum se cuVin



Cu o culoare rubinie intensă și aromele sale complexe și bogate, Cabernet Franc 2017 s-a însoțit perfect cu Petto d'antara: Piept de rață gătit la sous vide, piure de cartofi, sote de spanac, sos de vișine amare.


Pelerin: Aventura Brânzeturi cum se cuVin


Pentru mine evenimentul Brânzeturi cum se cuVin este o aventură în sine. Degustarea de vinuri și brânzeturi este o călătorie de neuitat unde am privilegiul de a experimenta combinații surprinzătoare și delicioase între vinuri și brânzeturi, sub îndrumarea pasionată a experților din domeniu. Această experiență mă răsfață cu prietenia, bogăția și diversitatea lumii și mă conectează la frumusețea naturii și a gustului autentic.


Branzeturi cum se cuVin #54 - Asociatia Bloggerilor Olteni  la C House Milano
Branzeturi cum se cuVin #54 - Asociatia Bloggerilor Olteni la C House Milano

Admirația este un vin generos pentru spiritele nobile ~ Auguste Rodin

Credit Fotografii: Daniel Botea


Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page