top of page

Când Vinul Devine Muzică: Wine Tonic Festival - Regalul Olteniei


La Ramada Plaza Craiova, un eveniment de excepție a luat naștere - Wine Tonic Festival, primul festival de vin din această regiune. O incursiune în lumea vinului asemănătoare cu o simfonie de arome și gusturi, și așa cum o orchestră aduce în armonie sunetele pentru un regal muzical, acest festival a adus în prim-plan nenumărate vinuri și poveștile lor, transformând gusturile într-un adevărat concert al simțurilor.

Wine Tonic Festival a debutat în stil regal, pe note muzicale cu Raluca Mihaela Pesclevei şi Marius Ion Vasilescu.Standurile strălucitoare ale producătorilor de vinuri au atras privirile, ca niște instrumente muzicale gata să cânte partituri unice. Fiecare cramă avea o poveste de spus, o melodie proprie transmisă prin arome și nuanțe. Cea mai mică înghițitură de vin era ca o notă muzicală, contribuind la compoziția generală a acestui regal gustativ.La eveniment am participat împreună cu colegii din Asociatiei Bloggerilor Olteni și prietenele mele de la Clubul de carte Smartopia. În calitate de degustători, ne-am aventurat în această simfonie a gusturilor, învățând să savurăm vinurile într-un mod cu totul nou. Standurile ne-au ghidat pas cu pas prin procesul de degustare, iar notele subtile și complexitatea gusturilor ne-au captivat așa cum o face o simfonie bine compusă.Pe parcursul evenimentului, am explorat standuri precum Domeniul Bogdan, 1000 Chipuri, Averesti, Avincis, Banul Craiovei, Catleya, Chateau Cristi, Corcova, Cricova, DFR, Domeniul Bogdan, Jidvei, Liliac, Magura Zamfirei, Oprisor, Panciu, Prodal 94, ReWine, Vladoi, Wine Point. Detalii Practice., descoperind nuanțe și arome surprinzătoare. Muzica "Gramofonului" a învăluit festivalul într-o atmosferă magică, asemenea unei coloane sonore, adăugând o notă specială fiecărui moment de bucurie și celebrare.Poveștile din spatele etichetelor vinurilor au adăugat o dimensiune suplimentară experienței noastre la festival. Am învățat că fiecare sticlă de vin are o identitate proprie, iar eticheta este cartea de vizită care ne invită să o descoperim. Eu sunt fan etichete și îmi place să mă las inspirată de poveștile din spatele acestor opere de artă vinicole. Colegul blogger Iulian Fira a făcut aici top 10 etichete de la Wine Tonic Festival. Eu le-aș pune pe toate în top, dar ca să răspund provocării lui, am ales aceste două etichete în preferințele mele:Pe lângă vinurile rafinate, festivalul a oferit o paletă variată de tonice, inclusiv gin, coniac, lichior și bere, care au completat perfect selecția de vinuri. Această diversitate a asigurat că fiecare participant a putut găsi gustul preferat.Faptul că organizatorii au pregătit cu atenție acest evenimenta transmis mesajul că Wine Tonic Festival este mai mult decât un simplu festival de vin. A fost o ocazie de a celebra rafinamentul și gustul bun în cadru elegant de la Ramada Plaza Craiova.


Wine Tonic Festival a fost o experiență care a adus oamenii împreună, a stimulat conversații și a creat prietenii noi. Fiecare pahar de vin a fost o notă muzicală în această simfonie a bucuriei și a înțelegerii. Cu fiecare înghițitură și zâmbet, am simțit că lumea vinului este cu adevărat uimitoare și că o simfonie de arome poate să unească inimi și suflete.Wine Tonic Festival, organizat de 24HTonic, a fost o călătorie spre regatul vinului, un regal al gusturilor și simțurilor. Cu siguranță, acest eveniment a adus vinul mai aproape de muzică, și ne-a învățat că simfonia nu este doar o chestiune de sunete, ci și de arome și prietenie. Așteptăm cu nerăbdare Wine Tonic Festival 2024 să explorăm mai multe povești de vin și să continuăm această călătorie muzicală a gusturilor.Credit foto @ClauAcademy și Daniel Botea

Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page