top of page

"Cei opt munți": o poveste autentică despre prietenie și descoperirea de sine

"Cei opt munți" este un film despre o poveste frumoasă de prietenie, aventură și descoperirea de sine. Am văzut trailerul filmului pe Facebook și am fost atrasă de la prima vedere, așa că mi-am zis că trebuie să văd filmul. Într-o lume în care filmele de acțiune și povești dramatice complicate domină ecranele, este rar să găsești un film care să se concentreze exclusiv pe o relație de prietenie, mai ales într-o societate în care relațiile sunt tot mai superficiale, iar individualismul este promovat ca o virtute,."Cei opt munți" este un film care aduce în prim plan valorile frumoase ale vieții.
Filmul este o ecranizare a romanului lui Paolo Cognetti, o poveste plină de profunzime despre prietenie și legătura cu natura. Filmul are o durată impresionantă de 2 ore și 30 de minute, ceea ce poate fi un impediment pentru spectatorii obișnuiți cu ritmuri mai rapide și cu acțiunea în prim-plan. Însă, acesta este un film pentru cei care caută să reflecteze și să se conecteze cu sinele lor, într-un ritm mai lent și contemplativ.

Povestea urmărește prietenia dintre Pietro și Bruno, doi băieți care descoperă pasiunea pentru munte și își petrec verile explorând împrejurimile satului Grana, la poalele masivului Monte Rosa. În timp ce Pietro descoperă și înțelege legătura profundă a tatălui său cu muntele, Bruno își petrece timpul cu vacile și munca grea a unui păstor.Povestea lor devine una de creștere și descoperire, iar natura și munții sunt un personaj principal în acest film.

Regizorul Felix van Groeningen reușesc să creeze o atmosferă autentică și impresionantă prin cadrele care surprind frumusețea naturii și munților. Iar actorii principali, Alessandro Borghi (Suburra) şi Luca Marinelli (Martin Eden), transmit cu mult talent emoțiile personajelor lor.

"Cei opt munți" este un film care oferă o călătorie frumoasă și profundă în lumea prieteniei și a naturii, dar necesită răbdare și contemplare. Dacă sunteți în căutarea unei povești care să vă provoace să reflectați și să vă conectați cu lumea din jurul vostru, acesta este filmul perfect pentru voi.Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page