top of page

Concertul Prokofiev - Serată Muzicală cu Invitați din Bulgaria

"Lumea nu-și dă seama că mai ai nevoie și de singurătate, de loc pentru tine." - #IosifSava

Apropierea mea de muzica clasică se datorează în exclusivitate Seratelor Muzicale ale lui Iosif Sava din anii 90, un om plin de dragoste pentru Marea Muzică. În viață, se întâmplă deseori să avem nevoie de un ghid care să ne conducă către acel spațiu al liniștii, un loc numai al nostru, și pentru mine, Marea Muzică îndeplinește cu măiestrie acest rol.


Și ce experiență minunată am avut la spectacolul de vineri de la Filarmonica Oltenia!

Am avut privilegiul de a experimenta o seară deosebită de muzică clasică cu invitați speciali din Bulgaria. Concertul Prokofiev a fost o incursiune muzicală care a demonstrat, încă o dată, că muzica are puterea de a trezi emoții profunde în inimile noastre.


Concertul Prokofiev - Serată Muzicală cu Invitați din Bulgaria-Filarmonica Oltenia
Concertul Prokofiev - Serată Muzicală cu Invitați din Bulgaria-Filarmonica Oltenia

Dirijorul Christo Pavlov, o prezență respectată în lumea muzicii bulgare, ne-a purtat pe aripile sunetelor subtile și ale pasiunii muzicale. Cu o carieră remarcabilă ca flautist, compozitor și dirijor, Pavlov a obținut recunoașterea în numeroase competiții naționale și internaționale. A condus orchestra într-o interpretare captivantă a celebrei Simfonii Concertante în Mi minor pentru violoncel și orchestră, op. 125, a lui Serghei Prokofiev.


La violoncel, Atanas Krastev a fost protagonistul serii, aducând cu el emoția și virtuozitatea. Krastev este laureat al unor competiții de prestigiu, precum Jeunesses Musicales din Serbia și Concursul Internațional Liezen din Austria. Cu pasiunea sa pentru muzică de cameră și talentul său remarcabil, a primit chiar Premiul pentru muzică de cameră Reina Sofia, oferit de Regina Sofia a Spaniei.


Krastev a avut ocazia de a concerta în numeroase țări din lume, aducând muzica clasică în inimile ascultătorilor din Austria, Brazilia, Franța, Spania, Italia, Țările de Jos, Cehia, Grecia, Serbia, Slovacia și, desigur, în Bulgaria. A fost, de asemenea, un profesor inspirat, oferind masterclass-uri de violoncel în Bulgaria, România, Serbia și Ucraina, contribuind astfel la dezvoltarea viitoarei generații de muzicieni talentați.


Programul serii a inclus două lucrări muzicale remarcabile. În primul rând, am călătorit în lumea muzicii lui Serghei Prokofiev prin Simfonia Concertantă în Mi minor pentru violoncel și orchestră, op. 125. Această compoziție profundă și expresivă ne-a captivat sufletele și ne-a condus într-o călătorie muzicală ce a făcut dreptate geniului lui Prokofiev.


La finalul serii, am fost răsfățați cu Simfonia în Si bemol major, op. 20, de Ernest Chausson, o compoziție plină de frumusețe și lirism. Aceasta a reprezentat un ecou perfect pentru o seară muzicală cu adevărat deosebită.


Concertul Prokofiev cu invitați din Bulgaria a fost o experiență muzicală care ne-a captivat inimile și ne-a făcut să apreciem cu adevărat talentul și pasiunea acestor artiști. A fost un moment de eleganță și frumusețe muzicală care a rămas în memoria noastră ca o seară specială, în care sunetul lui Prokofiev ne-a purtat în lumea emoționantă a muzicii clasice, iar artiștii din Bulgaria ne-au demonstrat din plin talentul și devotamentul lor pentru arta muzicală.


Credit Foto Filarmonica Oltenia

Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page