top of page

Cum eliminăm obiectele și persoanele nedorite din fotografii, în doar câteva secunde

Ce face o fotografie bună? Unul dintre elementele esențiale care face ca o fotografie să fie bună este compoziția. Compoziția este arta de a alege ceea ce se înscrie într-o fotografie, precum și ceea ce este lăsat afară. Bun venit la Cafeneaua de digitalizare! Nu-ți mai șterge fotografiile! Sunt Claudia Ștefan, profesor de Informatică, și la cafeaua de astăzi vom discuta despre cum eliminăm obiectele și persoanele nedorite din fotografii, în doar câteva secunde.„Wow, ce fotografie grozavă, dar...” Exprimăm acest dar dezamăgitor atunci când vedem obiecte sau persoane nedorite în fotografiile noastre, pentru că oricând pot apărea de oriunde niște spiriduși năzdrăvani care să ne strice fotografiile.


De aceea, la cafeaua de digitalizare de astăzi îți voi arăta cum să-ți recuperezi fotografiile eliminând obiectele și persoanele nedorite.


Cu cleanup.pictures eliminăm obiectele și persoanele nedorite din fotografii, în doar câteva secunde


Soluția este Cleanup pictures, un instrument avansat de editare bazat pe inteligența artificială capabil să ghicească, în doar câteva secunde, ce se află în spatele textului nedorit, a persoanelor nedorite și a obiectelor inutile.Cât costă Cleanup.pictures? Cleanup.Pictures este gratuit pentru formatul și calitatea SD, însemnând că exportul va fi limitat la 720 px pentru versiunea gratuită. În cazul în care ai nevoie de o calitate mai bună și procesezi imagini de înaltă rezoluție, prețul este de 5 $ pentru un abonament lunar sau 4 $ pe lună pentru un abonament anual. Abonamentul tău va funcționa atât pe mobil, cât și pe desktop.


Cum să elimini text, un logo sau filigrane dintr-o imagine?


Poți elimina textul nedorit dintr-o imagine în doar câteva secunde cu o acuratețe impresionantă folosind cleanup.pictures. În ceea ce privește obiectele sau oameni, pur și simplu încarci imaginea pe cleanup.pictures și desenezi cu markerul peste textul sau filigranul pe care dorești să-l elimini. După câteva secunde, vei vedea că a dispărut complet.


Hai să-l punem la treabă pe cleanup.pictures


Doamnelor, v-ați întrebat de ce poartă domnii pantalonași la expoziții? Ei bine, eu m-am întrebat atunci când am văzut această fotografie. O fotografie foarte frumoasă, dar...Hai să-l punem la treabă pe cleanup.pictures pentru a recupera fotografia și să nu-i mai certăm pe domni.


Intrăm pe site-ul cleanup.pictures și aici tragem, pur și simplu, fotografia din care dorim să eliminăm persoanele și obiectele nedorite.


Acum, avem opțiunea de a continua gratuit cu formatul SD sau opțiunea de a plăti pentru o calitate mai bună a imaginii, dacă vrem un format HD. Eu voi continua cu formatul gratuit SD.Sub imaginea încărcată, selectez zoom-ul pentru a putea lucra mai bine, apoi dimensiunea pensulei pentru marker și tot ce am de făcut este să evidențiez cu marker-ul persoanele sau obiectele pe care vreau să le elimin.

Sfatul profesioniștilor de la cleanup.pictures este să desenăm o zonă puțin mai mare decât ceea pe care dorim de fapt să o eliminăm, pentru a obține cele mai bune rezultate.

După evidențierea persoanelor, eliberez mouse-ul, iar acum AI-ul face magia să se întâmple. Și uite cât de fain este! Ceea ce mă deranja a dispărut din fotografie și AI a recreat o parte din fundalul corpurilor.

Pot exista câteva probleme cu umbrele așa că va trebui să ai în vedere să le evidențiem și pe ele, dar în general, acest lucru funcționează foarte bine.

Sus, în colțul din dreapta, pot face clic pe comutatorul care mă ajută să comut la original sau pot da clic pe undo pentru merge înapoi la versiuni anterioare eliminării din fotografie. Este destul de incredibil!
Elimină din fotografie un grup de persoane cu cleanup.pictures


Acum să-l punem în încurcătură pe cleanup.pictures și să-i dăm o temă mai grea: să ne elimine din fotografie tot grupul de persoane pentru că aș vrea să folosesc fotografia ca fundal pentru acest video.

Folosim instrumentul zoom pentru a vedea cât mai bine persoanele. Selectăm dimensiunea potrivită pentru marker și evidențiem pe rând persoanele, apoi grupul de persoane. Nu uităm să evidențiem și umbrele, este foarte important!! După fiecare evidențiere dăm clic pe instrumentul de ștergere.Nu-ți mai șterge fotografiile! Apelează la cleanup.pictures


Nu-i așa că e super cool! Pentru o imagine atât de complexă, cleanup.pictures (s-a descurcat grozav) a rezolvat problema întru-un timp record, iar acum am o nouă imagine de fundal potrivită pentru acest video, fără a folosi instrumentul de clonare, destul de complicat, din Photoshop.
Nu-ți mai șterge fotografiile! Apelează la cleanup.pictures pentru a elimina din ele obiectele și persoanele nedorite și fă-le virale pe Internet.


Abonează-te la canalul de youtube ClauAcademy și ne vedem la următoarea cafea de digitalizare.

Enjoy!

Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page