top of page

Cum schimbăm fundalul unui video cu un singur clic folosind AI, chiar dacă nu este green

Cele mai smart aplicații valorifică inteligența artificială în moduri cu adevărat incredibile.

Bun venit la Cafeneaua de digitalizare, sunt Claudia Ștefan, profesor de Informatică, și la cafeaua de astăzi vom discuta despre cum schimbăm fundalul unui videoclip cu un singur clic folosind AI, chiar dacă nu este green.Așa e că te-ai plictisit să fii singur în videoclipurile tale, mai ales când vin sărbătorile de iarnă. Cu inteligența artificială, nu mai este cazul, poți oricând să adaugi pe cineva foarte simpatic care să facă și atmosferă.

Uimitoarea aplicație se numește CapCut și este un program gratuit de editare video care infuzează inteligența artificială (AI) pe parcursul întregii experiențe. Poți elimina fundalul cu un singur clic de mouse.


Hai să aruncăm o privire ca să aflăm cum schimbăm fundalul unui video cu un singur clic folosind AI, chiar dacă fundalul nu este green.


Cum obții CapCut


Accesează Website-ul capcut.com. Poți folosi versiunea online a aplicației CapCut lucrând în browser sau poți descărca și instala aplicația. Pentru cea mai bună experiență și funcționalitate, îți recomand descărcarea și instalarea aplicației. E complet gratuită și funcționează atât pe Windows cât și pe Mac, dar și pe telefonul mobil.


Capcut - editor video gratuit
Capcut - editor video gratuit

Odată ce ai terminat de instalat aplicația CapCut: alege tipul de video, creează un nou proiect și vei ajunge într-o interfață destul de intuitivă. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să încarci un tip de conținut media: videoclipuri, imagini și/sau audio, care vor fi resursele necesare videoclipului pe care urmează să-l realizezi. Apoi trage resursele în ordine cronologică în panoul numit Timeline.


Cum schimbăm fundalul unui video cu un singur clic folosind AI, chiar dacă nu este green


Acum urmează partea cea mai interesantă: cum schimbăm fundalul unui videoclip cu un singur clic folosind AI, chiar dacă nu este green. Proiectul unui videoclip se realizează în panoul Timeline și presupune lucrul pe straturi. E foarte simplu: pe primul strat vei adăuga prin tragere imaginea sau videoclipul cu care vrei să înlocuiești fundalul eliminat, iar pe al doilea strat vei pune videoclipul din care elimini fundalul.


Pentru a elimina fundalul, întâi te asiguri că videoclipul este selectat, voi face clic pe videoclip în panoul Timeline, apoi în colțul din partea dreaptă sus vei identifica opțiunea Cutout care spune că putem activa decuparea automată.

Proiect video pe straturi în Capcut - editor video gratuit
Proiect video pe straturi în Capcut - editor video gratuit

Activează decuparea automată și va începe procesarea videoclipului de către CapCut, care schimbăm fundalul unui videoclip cu un singur clic folosind AI, chiar dacă nu este green. AI detectează persoana din videoclip și o separă de fundal. Și... se întâmplă o minune: în locul fundalului eliminat va apărea imaginea sau videoclipul de pe stratul anterior.

Capcut - editor video gratuit - schimbă fundalul fără green screen
Capcut - editor video gratuit - schimbă fundalul fără green screen

Creează magie: adaugă un nou personaj în videoclipul tău


Hai să creem împreună magie adăugând în videoclip un personal carismatic care să creeze atmosferă. Pentru a aduce un nou personaj în videoclip: plasează videoclipul cu personajul pe stratul superior videoclipului tău din timeline . Asigură-te că au aceeași lungime sau că videoclipul cu personajul este plasat deasupra intervalului de timp unde vrei să apară.


Nimic mai simplu!! Selectează videoclipul cu personajul și activează decuparea automată (Cutout) din colțul din dreapta sus. Așteaptă puțin și se va întâmpla magia. Așa e că este super distractiv?!

CapCut - editor video gratuit - adaugă personaj in videoclip
CapCut - editor video gratuit - adaugă personaj in videoclip

Fă-ți videoclipurile mai profesioniste și mai distractive


Inteligența artificială (AI) a revoluționat modul în care facem editare video, simplificând sarcinile complexe de editare.

Te încurajez să cauți mereu modalități de a-ți face videoclipurile mai profesioniste și mai distractive. Pentru asta, aplică decuparea automată în CapCut.


Abonează-te la canalul de youtube ClauAcademy și ne vedem la următoarea cafea de digitalizare.

Enjoy!

Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page