top of page

Arta de a găsit cheia spre noi înșine sau Rostindu-ne♔♛

- Ar fi trebuit să fiu cuminte!... - Ce înseamnă pentru tine a fi cuminte? - Să nu vă supăr, să nu-l supăr pe d-l... - Recunosc că și eu m-am simțit jignită de câteva ori de tonalitate și modul de adresare. - Îmi cer scuze, nu a fost intenția mea! Zâmbesc: - Nu am vrut să te descurajez, am apreciat și m-am bucurat că ai început să te exprimi. Sigur, ideal ar fi să avem mereu la noi tonul și cuvintele potrivite, dar comunicare e o formă, care, la fel ca o sculptură, are nevoie de timp pentru a fi șlefuită. Acum e timpul să-ți rafinezi dialogul cu celălalt, să fii atent la ton și la modul de adresare. Dincolo de ceea ce spunem, de partea cealaltă dorim să avem un interlocutor. Totuși, nu uita că între a nu te exprima deloc și a te exprima atunci când simți că ai ceva de spus, de apărat, de trăit, este de preferat a doua variantă chiar și atunci când nu ai găsi forma potrivită. E important să-ți cauți vocea!..

Cine ești tu? Se aude din interior o voce gâtuită, speriată, revoltată, încercând să-și croiască drumul spre lume, spre celălalt. Nu seamănă cu nici o altă voce, nu o recunoști și nu ai mai auzit-o până acum. O auzi pentru prima dată! Sunt multe obstacole în calea ei: teama, rușinea, 'să fii cuminte'-le de acasă, excluderea, consecințele ieșirii din linie. Da, ne putem rosti în multe feluri și doar rostindu-ne învățăm cu timpul să ne apropiem de noi înșine și de celălalt fără teama că pierdem ceva din ceea ce suntem.


Fantasy Art by Christian Schloe Digital Artwork

Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page