top of page

Eu sunt Tu! ♔♛

Am întrebat astăzi un adolescent care era copleșit de sentimentul vinovăției:

- Pe o scară de la 1 la 10 cât apreciezi că te poți ierta? A rămas surprins de întrebare crezând că mai potrivit ar fi fost să-l cert, apoi a fixat cu privirea un punct în podea și, după ce s-a cercetat pe sine, mi-a spus cu o voce aproape stinsă: - Nu, nu mă pot ierta!

Adevărat că, în discursul nostru interior, mereu ceilalți sunt laitmotivul fricilor și chinurilor noastre psihologice și sufletești. Dar hai să facem un exercițiu de imaginație: să închidem ochii și să facem un pas imaginar în afara noastră, ca și cum ne-am privi din exterior. Am vedea atunci cu ochii minții că noi suntem cei mai puțini îngăduitori față de noi înșine, noi suntem acuzatorii și judecătorii noștri, noi avem toleranță zero față de noi înșine, noi ne pedepsim cu cele mai negre gânduri. Noi nu ne iubim, noi nu ne suntem prieteni, noi nu ne apreciem, noi nu ne acceptăm neputințele. noi nu ne îngăduim imperfecțiunile. Noi suntem cei care ne lăsam fără milă să zacem în chinuri. Știind toate acestea, acum privește-te, ascultă-te, fie-ți milă de tine, iubește-te și îmbrățișează-te. Fii cel mai bun prieten al tău!
Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page