top of page

Obține drepturi de autor cu Safe Creative

Safe Creative este un serviciu de înregistrare a materialelor creative pentru care vrei să obții drepturi de proprietate intelectuală. De la literatură la audio, arte vizuale și design, practic orice lucrare poate fi încărcată pe Safe Creative și poți obține drepturi de autor pentru ea.

Safe Creative are valabilitatea internațională în cele 179 de țări ale Convenției de la Berna
Pe Safe Creative sunt peste 300.000 de creatori și 3,5 milioane de lucrări înregistrate

Pentru a-ți înregistra lucrarea sau lucrările va trebui să-ți faci un cont pe safecreative.org.

Index 

Crează cont #1: Crearea contului pe Safe Creative


Dai clic pe butonul register de pe safecreative.org și completezi datele din formularul de creare a contului. Va trebui să fii atent pentru că aceste date vor apărea pe certificatele de copyright care vor fi generate, Așa că aceste date trebuie să fie unele corecte.

După crearea contului vei fi direcționat către contul creat care este un cont de amator. Însemnând că poți înregistra până la 20 de lucrări în limita spațiului pus la dispoziție de ei, acesta fiind de 500 MB.

Dacă dai click pe butonul BUY oricând vei putea trece la un cont profesional sau un cont de business ce vor implica și anumite costuri, bineînțeles.


Tipuri de copyright #2: Ce este copyright și copyleft


Când înregistrezi o lucrare vei avea la dispoziție două tipuri de copyright:

copyleft și copyright cu toate drepturile rezervate.

Dacă vrei să-ți înregistrezi gratuit lucrarea sau lucrările atunci vei avea un copyleft.


Ce înseamnă copyleft?

Pagina cu informațiile despre lucrarea ta va fi publică cu toate informațiile, însemnând: informațiile autorului, informații despre lucrare și fișierele pe care le-ai încălcat. Fișiere lucrării pot fi descărcate, pot fi distribuite și chiar modificate fără să se ceară acordul tău, dar îți vor fi recunoscut drepturile, în sensul că va fi specificat numele tău acolo unde va fi distribuită lucrarea sau în lucrările derivate, dacă lucrarea a fost modificată.


Copyleft #3: Obține gratuit dreptul de proprietate intelectuală copyleft


Așa cu am spus, drepturile copyleft se pot obține gratuit. Pentru a obține dreptul de proprietate intelectuală copyleft pentru o lucrare: da click pe register, alegi domeniul lucrării și vei completa formularul pentru a înregistra această lucrare.


Formularul de înregistrare presupune: încarci fișierul/fișierele lucrării pe baza căruia/cărora se va face înregistrarea drepturilor de autor, dai un titlu pentru lucrare și faci o descrierea a lucrării.


Copyright #4: Cumpără licență copyright - toate drepturile rezervate


Dacă vrei să înregistrezi o lucrare pentru care să ai toate drepturile rezervate

atunci va trebui să faci o înregistrere expresă. și dai clic pe express registration.

la fel ca la copyleft, încarci fișierul/fișierele cu dovada lucrării, scrii titlul lucrării, alegi domeniul din care face parte lucrare. și faci o descriere a lucrării, apoi vei da clic pe Registre.


Următoare etapă este cea în care alegi modalitatea de plată, pentru că această înregistrare va costa 15 Euro. Poți să plătești cu card bancar sau prin PayPal.

Completezi datele de plantă și dai click pe butonul BUY pentru a cumpăra licența.


Certificatele de licență #5: Descarcă certificatele de licență


Toate lucrările pentru care ai solicitat și ai și primit licență le vei găsi în secțiunea Registration.


De aici poți să modifici informațiile lucrării, poți adaugă copertă, poți să adaugi tag-uri, poți să modifici drepturile pentru lucrare și poți să stabilești vizibilitate informațiilor și a fișierelor.


Tot din secțiunea Registration îți poți descărca și certificatele care fac dovada licenței primite.Feedback #6: Lasă-mi un feedback


Acum știi că există un astfel de serviciu și eu te încurajez să îți înregistrezi în materialele creative pe care le ai pentru a le proteja, cel puțin cu licență copyleft.


Dacă îți s-a părut interesantă discuția de la cafeaua de astăzi, te rog să îmi lași un feedback. Este foarte foarte foarte important feedback tău pentru mine. Mă va motiva să merg mai departe cu acest proiect.


Iar dacă ai un subiect care poate să fie discutat la Cafeneaua de Digitalizare, te rog să-l lași în comentariu și următoarea cafea va fi pentru tine.

Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page