top of page

Gramofon Wine: La vita è bella

În inima pitorească a regiunii Dealu Mare, acolo unde timpul păstrează secretele tradiției viticole și natura înflorește în armonie cu istoria, se ascunde o comoară - crama Gramofon Wine. Aici, pasiunea pentru vinuri de calitate și dorința de a împărtăși bucuria de a fi se îmbină cu arta și experiența unică oferită de fiecare sticlă de vin. Astfel, evenimentul de degustare Brânzeturi cum se cuVin #53 de la C House Milano, organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro, în colaborare cu Gramofon Wine, a reprezentat nu doar o simplă degustare, ci o sărbătoare a vieții.


Sabina Stroe-Bibescu - reprezentant Gramofon Wine și  Daniel Botea - degustător autorizat de brânzeturi
Sabina Stroe-Bibescu - reprezentant Gramofon Wine și Daniel Botea - degustător autorizat de brânzeturi

Ca un desăvârșit somelier și reprezentant al cramei Gramofon, Sabina Stroe-Bibescu a împărtășit cu pasiune povestea fiecărui vin. Cu fiecare combinație, am învățat că vinul este mult mai mult decât o băutură: este o poveste despre cât de important este să te bucuri de viață și despre cum vinul ne face o invitație în acest sens.


Într-un dans gustativ fascinant, am avut ocazia să explorăm opt combinații captivante între brânzeturile alese cu grijă de Daniel Botea, degustător autorizat de brânzeturi, și vinurile de la Gramofon Wine. Ne-am lăsat purtați de emoția fiecărei înghițituri, descoperind că nu este vorba doar despre arome sau gusturi, ci despre a trăi prezentul în toată splendoarea sa.


Asociația Bloggerilor Olteni la  C House Milano
Asociația Bloggerilor Olteni la C House Milano

Cu începutul plin de farmec al Gramofon Wine Prosecco, însoțit de delicioasa brânză Aperifrais Ile de France. Aroma subtilă de fructe albe și echilibrul gustativ mi-au deschis poarta către o experiență inedită.


În continuare, Meatology Alb - Feteasca Regala, însoțit de Brie Ile de France, mi-a încântat simțurile cu notele florale și fructate, iar gustul complex și persistent mi-a adus zâmbetul pe buze și dorința de a savura această combinație din nou.


Fiecare combinație s-a remarcat prin echilibru și rafinament, cum ar fi cea dintre Gramofon Wine Chardonnay și Havarti Castello, ce m-a cucerit prin eleganța sa.


Vinurile roze au adus un strop de pasiune și energie în această călătorie gustativă prin combinația Meatology Rose Merlot și British Cheddar Delaco D’Exceptie.


A urmat descoperirea calității vinului Gramofon Wine Rose Feteasca Neagra, însoțit de Cascaval Sofia, am simțit cum fructuozitatea se împletește armonios cu savoarea brânzei obținute din lapte de oaie.


Virtuoz – Merlot, în combinație cu Emmentaler Delaco D’Exceptie, m-a surprins cu o experiență complexă și un final plăcut, unde aromele de alune și taninii catifelați au creat o sinergie perfectă.


Trecând la vinurile roșii, cu Sonorum Feteasca Neagra, însoțit de Grana Padano Delaco D'Exceptie, m-a delectat cu un vin plin de caracter, ce a interacționat armonios cu gustul granulat și intens al brânzei Grana Padano.


În încheiere, cu vinul Opus Fabula Feteasca Neagra, însoțit de Grand Blue Delaco, am descoperit un final demn de aplauze, cu nuanțe de fructe de pădure și vanilie ce s-au potrivit perfect cu savoarea intensă și persistentă a brânzei Grand Blue.


Gramofon Wine - Dealu Mare
Gramofon Wine - Dealu Mare

Perechea mea preferată a fost Gramofon Wine Prosecco în asociere cu Aperifrais Ile de France. Gramofon Wine Prosecco are o culoare galben pai cu reflexii verzui și o spumă fină și persistentă. Gustul lui echilibrat, răcoritor și plăcut acidulat a făcut o pereche perfectă cu Aperifrais Ile de France.


Gramofon Wine Prosecco în asociere cu Aperifrais Ile de France
Gramofon Wine Prosecco în asociere cu Aperifrais Ile de France

Wine, art, food & music - the guilty pleasures in life - filosofia Gramofon Wine


O altă dimensiune a experienței Gramofon Wine o reprezintă etichetele pictate de cunoscuți artiști contemporani. Într-o strânsă colaborare cu artiștii Maria Jarda, Andrei Damo și Mihai Glodeanu, Gramofon Wine a adus arta în fiecare sticlă, transformând etichetele în adevărate opere de artă. Fiecare etichetă povestește o altă nuanță a experienței Gramofon Wine, aducând în prim-plan legătura dintre artă și vin.


Gramofon Wine a adus arta în fiecare sticlă
Gramofon Wine a adus arta în fiecare sticlă

Filosofia cramei, "Wine, art, food & music - the guilty pleasures in life", reflectă esența acestui loc special, unde vinurile de calitate se împletesc cu arta, gastronomia și muzica pentru a crea momente autentice și de neuitat. Gramofon Wine nu este doar o cramă, ci o destinație plină de viață și emoții, unde fiecare degustare este o călătorie în universul vinurilor de excepție și al bucuriei de a fi.


Dacă ești un iubitor de vinuri și artă, atunci nu trebuie să ratezi noul proiect al cramei Gramofon Wine la Palatul Bragadiru - The Great Hill, un wine bar care îți aduce experiența cramelor din Dealul Mare în inima Bucureștiului. Palatul Bragadiru devine acum un adevărat hub cultural, iar The Great Hill este locul unde pasiunea pentru vin și artă se împletesc într-o experiență unică.


În final, cu fiecare înghițitură de vin Gramofon Wine s-a deschis o poveste despre bucuria vieții, poveste ce va continua la fiecare întâlnire a bloggerilor la evenimentul Brânzeturi cum se cuVin.


Asociația Bloggerilor Olteni
Asociația Bloggerilor Olteni
Admirația este un vin generos pentru spiritele nobile ~ Auguste Rodin

Credit Fotografii: Ion Mihăescu, Daniel Botea

Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page