top of page

Luna si doi bani jumate - W. Somerset Maugham

O carte cât o călătorie! O povestea care îți răscolește eul, care te trezește din somnul resemnării și al conformismului. Pe parcursul lecturii, întrebările tinereții despre sensul vieții și libertate încep să capete iar contur și culoare. Unde sau când se termină libertatea fiecăruia dintre noi? Este o formă de egoism să vrei să-ți obții libertatea pentru a porni în căutarea sensului? Și totuși, la finalul acestei povești, înțelegi că nu există timp și vârstă pentru a face să se întâmple ceea ce Marin Sorescu definea: 'Cu mine se întamplă ceva: o viață de om!'.

Luna si doi bani jumate de W. Somerset Maugham este o poveste care are ca punct de pornire biografia faimosului pictor francez Paul Gauguin.

Recomand cu căldură această carte ca pe o călătorie spre noi.

~ semnat Claudette Estienne --- De ce să crezi că frumosul, care-i lucrul cel mai prețios din lume, zace ca o piatră pe malul mării, pentru ca un trecător indiferent s-o ridice din plictiseală? Frumosul este un lucru minunat și straniu, pe care artistul îl plămădește din haosul lumii prin frământarea sufletului său. Iar după ce l-a zămislit, nu oricui îi este dat să-l cunoască. Pentru a-l putea pătrunde, trebuie să încerci și tu trăirile artistului. E o melodie care te învăluie, și pentru a o putea asculta în inima ta ai nevoie de înțelegere, simțire și fantezie. - Luna si doi bani jumate - W. Somerset MaughamClaudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page