top of page

MindMap AI - Hărțile mentale cu AI: Gândire Structurată, Idei Strălucitoare

Doriți să vă maximizați potențialul creativ al minții și să generați idei strălucitoare? Hărțile mentale sunt tehnici recunoscute drept cele mai eficiente modalități de a stimula creativitatea, productivitatea, memoria și înțelegerea, putând fi folosită pentru aproape orice, de la învățare, planificarea și organizarea sarcinilor până la generarea de idei și prezentări. În acest articol vom explora lumea Hărților mentale generate cu Inteligența Artificială, concepută pentru a aduce structură și claritate în universul gândurilor noastre.Suntem cu toții implicați în proiecte, fie că sunt personale, școlare, academice sau profesionale. Pentru a ne facilita gândirea și a transforma ideile în realitate, avem nevoie de instrumente eficiente. Inteligența artificială vine în întâmpinarea noastră, oferindu-ne oportunitatea de a lucra alături de un partener digital inovator și clar; AI Mind Map Generator.


Aplicația AI Mind Map Generator este o extensie gratuită de Google care se dovedește utilă pentru crearea rapidă a hărților mentale. Haideți să vedem cum se instalează și cum putem lucra cu această extensie!


Instalarea AI Mind Map Generator: Pas cu Pas

 1. Deschideți Google Drive și conectați-vă cu contul de Google (dacă nu sunteți deja conectați).

 2. Clic pe butonul 'Nou' din colțul stânga-sus al aplicației Google Drive și alegeți 'Mai Multe', apoi 'Conectează-te la mai multe aplicații'.

 3. Căutați 'AI Mind Map Generator' și instalați aplicația. Aceasta va fi disponibilă în Documente Google, Prezentări Google și Google Drive.

Generarea Hărților Mentale în Documente Google: Un Ghid Detaliat

 1. Deschideți un document existent sau creați unul nou în Documente Google.

 2. În Meniul Extensii, găsiți AI Mind Map Generator și dați clic pe 'Start'.

 3. Introduceți descrierea hărții mentale și dați clic pe 'Generate'. În doar câteva secunde, veți avea o hartă mentală pe subiectul dorit.

Interfața Simplă și Intuitivă: Explorând Funcționalitățile

 • Editarea și Manipularea: Dublu clic pe un nod pentru a intra în modul de editare al textului. Adăugați idei, sub-idei și legături între ele.

 • Meniul Context: Dați clic dreapta pe un nod pentru diverse opțiuni, inclusiv adăugarea de noduri noi și crearea de link-uri între noduri.

 • Ajustarea Ierarhiei: Folosiți funcția de tragere pentru a schimba ordinea ideilor și pentru a le organiza în mod eficient.

Navigare Eficientă și Salvare: Sfaturi Utile

 • Instrumentele din colțul stânga-jos oferă opțiuni precum Zoom in, Zoom out, Centrare și Mod Full Screen.

 • Modul Focus vă permite să vă concentrați doar pe zona de lucru a sub-ideii selectate.

Salvarea și Utilizarea în Prezentări: Simplu și Eficient

 1. Salvați harta mentală prin descărcarea ei în format imagine sau inserarea directă în documentul Google.

 2. Pentru prezentări, creați sau deschideți o prezentare în Google Drive și inserați harta mentală așa cum ați procedat în Documente Google.

De la Documente PDF la Hartă Mentală: Un Pas Rapid

 • Clic dreapta pe documentul PDF din Google Drive.

 • Selectați 'Deschide cu... AI Mind Map Generator' pentru a genera o hartă mentală rapidă bazată pe informațiile din documentul PDF.

AI Mind Map Generator reprezintă o modalitate spectaculoasă de a da viață ideilor, oferind o experiență intuitivă și funcționalități puternice pentru crearea hărților mentale complexe. Descoperiți creativitatea și eficiența cu această extensie Google!

Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page