top of page

♪ Try to fix myself ♪ - Durerile care se manifestă ca aditivi ai corpului nostru

"Try to Fix Myself" ar fi un titlu mult mai potrivit pentru filmul "A Good Person" în care Florence Pugh și Morgan Freeman joacă rolurile lui Allison și Daniel, două personaje care se luptă să supraviețuiască traumelor trecutului.


♪ - Help me, please! - Try to fix yourself, that's all they said to me. Try to fix myself! ♪

Aceste versuri ale unuia dintre cântecele din "A Good Person" reflectă povestea filmului. Allison are nevoie de ajutor și îl cere cu o disperare mai mult sau mai puțin mută: "Help me, please!". Din toate părțile simte că i se strigă "Try to fix yourself", însă ea nu găsește în ea însăși voința de a face asta. Într-o mărturisire către Daniel, Allison îi spune:


-Can I tell you a secret?

-Sure.

-I'm not sure I have the will.


Florence Pugh și Morgan Freeman în A Good Person - 2023 - Romance - Drama - Film
Florence Pugh și Morgan Freeman în A Good Person - 2023 - Romance - Drama

Rolul lui Allison este jucat impresionant de Florence Pugh. Am văzut în agonia personajului ceea ce am scris cândva despre durerile care ne trăiesc, ne revendică, durerile care se manifestă ca aditivi ai corpului nostru, durerile care se simt trădate de fiecare adiere de bucurie și ne învinovățesc pentru fiecare gură de fericire.


Pentru Allison, la fel ca pentru mulți dintre noi, frica de durere este cântecul de sirenă care hotărăște granițele existenței. Tratamentul pentru suferințele fizice îi oferă o criogenie a durerii și o face să se simtă la adăpost de propriile trăiri. Dar vine o zi când trebuie să se confrunte cu adicția și să facă față realității.


"A Good Person" este o poveste emoționantă care tratează deschis subiectul adicției, dar și cauzele care duc la adicții, demonstrând că acestea pot fi generate de o cascadă de evenimente nefericite și conjuncturi dramatice. Filmul ne arată că, chiar dacă lupta cu adicția este grea, există speranță în redobândirea controlului asupra vieții noastre.


Inițial, am fost atrasă de film datorită prezenței lui Morgan Freeman în distribuție. Dar, am fost plăcut surprinsă de interpretarea strălucitoare a Florence Pugh, care a reușit să aducă profunzime și să mă emoționeze cu personajului ei, Allison, făcându-mă să mă conectez cu povestea.


De ce să vezi "A Good Person"? Pentru că se aseamănă cu viața. Nu este mereu plin de bucurie sau de tristețe, ci are momente diverse - de bucurie, de iubire, de dramă, de creație, de creștere, de inspirație, de luptă și de fericire. În final, este un film bun, o poveste sensibilă cu actori remarcabili și interpretare bună a personajelor, care cu siguranță merită să fie văzut.


Ai văzut filmul? Aștept cu interes impresiile tale despre el.


Fii regizorul propriei tale vieți!

Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page