top of page

[Video]Un cal intră într-un bar de David Grossman

Nu de puține ori mă surprind cărțile așa cum mă surprind și oamenii. O carte pe care am ales-o pentru că mi-a plăcut titlul și pe care după primele pagini am abandonat-o pe colțul mesei pentru că subiectul e un număr de stand-up comedy, iar mie nu-mi place acest gen. Am revenit la ea dintr-o curiozitate și mă bucur. Cu cărțile este la fel cum este și cu oamenii: trebuie să stai cu ele la povești ca să le cunoști pe îndelete, să le acorzi timp să-ți povestească despre vremuri, emoții și stări. Un prilej de a face o călătorie către tine însuți și de a te regăsi în raport cu ceilalți.


----------- "Să presupunem că spui ce e acest ceva pe care îl am... Acel ceva, a spus el liniştit, care se degajă involuntar dintr-un om, acel ceva care nu se lasă stăpinit? Ceva ce poate că n-are decît un singur om de pe lume? Ceea ce degajă o personalitate, am gândit eu, strălucirea ei lăuntrică. Sau bezna ei lăuntrică. Taina, freamătul unicității. Tot ce se află dincolo de cuvintele care descriu un om, şi dincolo de întâmplările care s-au petrecut cu el şi lucrurile care s-au încâlcit și s-au denaturat în el. Lucrul acela care, cu ani în urmă, mi-am jurat în ingenuita mea că-l voi căuta în fiecare om care-mi va sta în față. Că niciodata nu voi fi indiferent față de el. Că de la el, de la personalitatea lui, voi porni în judecata mea... Dar lucrul acela nu se lasă spus în cuvinte, gândesc eu, asta e problema cu lucrul acela. "

˜Un cal intră într-un bar #DavidGrossman #Polirom
Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page