top of page

Wine Tonic - cel mai mare festival dedicat vinului din Oltenia

În luna noiembrie, în inima Olteniei, la Ramada Plaza Craiova, pasionații de vin și băuturi tonice se pregătesc pentru un eveniment spectaculos - Wine Tonic Festival de Vin și Alte Tonice. Cu o listă impresionantă de producători, acest festival se bucură de o reputație de neegalat în industria vinului din România. Wine Tonic este un eveniment plin de arome și savoare care se bucură de un loc special în inimile pasionaților de vin și nu numai.Tradiție și Excelență în Vinificație


Oltenia este o regiune binecunoscută pentru producția de vinuri de calitate. Pe parcursul anilor, vinificatorii din această zonă au îmbinat tradiția cu tehnologia modernă pentru a crea vinuri remarcabile. Wine Tonic Festival oferă o platformă unică pentru acești producători locali să-și prezinte creațiile și să împărtășească pasiunea lor pentru vin cu publicul.


Un Spațiu pentru Degustarea Vinurilor


Wine Tonic Festival oferă o experiență de degustare de neuitat, în care poți explora o varietate de vinuri și alte tonice. De la vinuri albe răcoritoare, la vinuri rose delicate și vinuri roșii pline de caracter, vei avea oportunitatea de a descoperi arome unice și gusturi rafinate.


Unul dintre punctele de atracție majore ale Wine Tonic este gama diversificată de vinuri și tonice pe care le poți descoperi. Fie că ești un fan înrăit al vinurilor albe sau preferi vinurile roșii profunde, vei găsi cu siguranță ceva care să-ți satisfacă simțurile. În plus, pentru cei care caută alternative non-alcoolice sau cu un conținut scăzut de alcool, festivalul oferă o varietate de tonice și băuturi răcoritoare.


Artă, știință și design în Degustare


La Wine Tonic, degustarea devine o experiență educativă. Cu ajutorul experților din domeniu și a producătorilor prezenți, poți să înveți mai multe despre procesul de producție a vinului, aromele specifice zonelor din Oltenia și cum să deguști corect un vin. Vei descoperi secretele în spatele paharelor, cum să apreciezi nuanțele și aromele și cum să faci alegeri înțelepte în ceea ce privește vinurile potrivite pentru gustul dvs.


Atunci când deguști vinuri, ordinea este crucială pentru a-ți stimula simțurile în mod corespunzător. La Wine Tonic, degustarea începe de obicei cu vinurile albe, care sunt ușoare și răcoritoare. Urmează vinurile rose, cu arome fructate și un gust plin de prospețime. În final, te vei bucura de vinurile roșii, cu arome complexe și o paletă de gusturi variată.


Vinul este cu adevărat o sinergie sublimă între cunoștințele științifice, expresivitatea artistică și design. Producția vinului îmbină o știință complexă, de la chimie și microbiologie până la agronomie, pentru a asigura calitatea și consistența. Degustarea vinului se transformă într-o formă de artă, în care somelierii și pasionații dezvoltă abilitățile gustative și olfactive pentru a aprecia subtilitățile fiecărui vin. Etichetele și ambalajul devin pânze pentru artiști, transmițând povestea și identitatea vinului. Prin design, atmosferă și prezentare, vinul devine o experiență complexă care pătrunde în toate simțurile, întruchipând astfel o sinergie perfectă între știință, artă și design.


Hidratare și Gusturi Delicioase


Pe măsură ce explorezi vinurile, este esențial să te asiguri că te hidratezi corespunzător. Apa este un aliat de încredere între degustări, astfel încât să poți aprecia fiecare vin la adevărata sa valoare.


Pentru a completa această experiență culinară, vei avea ocazia de a asocia vinurile cu diverse preparate culinare. Fie că optezi pentru brânzeturi fine, carne pregătită cu migală sau deserturi decadente, combinațiile de arome vor fi o adevărată festină pentru simțuri.


Lista Lungă de Participanți


Festivalul impresionează cu o listă vastă de producători și importatori de băuturi alcoolice, fiecare dintre ei aducând ceva special în lumea vinului. Iată câțiva dintre participanții care te așteaptă cu produsele lor: Averesti, Avincis, Banul Craiovei, Basilescu, Borbone, Budureasca, Casa de Vinuri Cotnari, Catleya, Cepari, Chateau Cristi, Corcova, Cricova, Darabont, DFR, Domeniul Bogdan, Domeniul Dragași, Dradara, Eliada, Gedis, Gramofon, Jidvei, Liliac, Magura Zamfirei, Oprisor, Panciu, Peter John, Prodal 94, Purcari, ReWine, RGP, Sarica Niculitel, Strunga, Tepaso, Vinaltus, Vinarte, Vinju Mare, Vitis Metamorfosis, Vladoi, Wine Point,1000 Chipuri, Alexandrion.


Bilete și Detalii Practice


Wine Tonic Festival de Vin și Alte Tonice are loc la Ramada Plaza Craiova, în Sala Constantin Brâncuși, în weekendul 4 - 5 noiembrie 2023.


Pentru a participa la Wine Tonic, poți achiziționa un bilet la prețul de 35 de lei pentru o singură zi de festival. Dacă dorești să te bucuri de ambele zile, poți opta pentru un abonament la prețul special de 60 de lei. Biletele se pot cumpăra de la intrare sau online de pe site-ul oficial al evenimentului Wine Tonic.


Wine Tonic Festival este mai mult decât un eveniment dedicat vinului - este o sărbătoare a tradiției și pasiunii pentru vinul din Oltenia. Acest festival oferă o oportunitate unică de a explora aromele bogate ale acestei regiuni și de a învăța secretele vinificației de la cei mai buni producători locali. Așadar, pregătește-ți simțurile și bucură-te de Wine Tonic - un eveniment de neratat pentru toți iubitorii de vin.Claudia Ștefan

Să facem cunoștință!

Cine sunt, ce mă recomandă și care sunt proiectele mele.

eu.png

CAFENEAUA

DE

DIGITALIZARE

Aici gasești subiecte ce îmbunătățesc abilitățile de utilizare a tehnologiei digitale

Cafeneaua de Digitalizare ClauAcademy_edited.png

Ce [,] citim

O carte este ca o călătorie! Aici scriu despre ce am învățat din aceste călătorii și care sunt cărțile pe care ți le recomand.

Jurnalul unui librar de Shaun Bythell.jpeg
Fabric

Discuție

la

cafea

Aici găseți subiecte de reflecție la cafea despre oameni, timpuri și vremuri.

Discuție la cafea -Frumusețea din noi sau Ochii prin care ne privim.jpg
bottom of page